Haberler

Yarım Asrı Deviren Çiftlerden Yeni Evlilere Altın Öğütler

Kayseri'de yarım asrı geride bırakan çiftler, yeni evlilere uzun evliliğe ilişkin altın öğütlerde bulundu.

Kayseri'de yarım asrı geride bırakan çiftler, yeni evlilere uzun evliliğe ilişkin altın öğütlerde bulundu.

Kayseri'de 50 yılı aşkın süredir evli olan çiftler ile yeni evli çiftler, Aile Haftası kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği programda bir araya geldi.

Kurumun konferans salonunda yapılan programda yaşlı çiftler Mustafa ve Sabiha Bilir, Pembegül ve Niyazi Dursun ile Mustafa ve Şerife Solak, yeni evli çiftlere uzun evliliğin sırlarını anlattı.

80 yaşındaki emekli astsubay Mustafa Bilir, 52 yıl 8 aydır evli olduğunu söyledi.

Mutlu bir evlilik için sadakat, sevgi ve saygının önemli olduğunu vurgulayan Bilir, eşlerin anne ve babalarına olan duygularının eşit olması ve bu dengeyi bozmamak gerektiğini belirtti.

74 yaşındaki Pembegül Dursun da eşiyle çok güzel yıllar geçirdiğini, 53 yıldır bir yastığa baş koyduklarını anlattı.

Evliliği yürütebilmek için her iki tarafın da anlayışlı olması gerektiğine dikkat çeken Dursun, "Bir ailede mutlaka kavga olur, tartışma olur ama bunu iki taraf da idare ettikten sonra her şey çözülür. Eşimle tatlı bir şekilde kavga ederim ama sonunda o sinirlendiği zaman ben susarım, ben sinirlendiğim zaman o susar. Sonra ikimiz arayı düzeltiriz. Ailenin mutlu olması çocuklara yansır. Ailenin çok sağlam ve sağlıklı olabilmesi için eşler birbirlerine sadakat, saygı ve sevgi ile yaklaşmalı." diye konuştu.

Mustafa Solak ise 58 senedir evli olduğunu, birbirlerini hiç kırmadıklarını, sevgi saygı ve sadakat üzerine yaşadıklarını anlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer de evliliklerde iyi bir tamirci olmanın son derece önemli olduğunu kaydetti.

Genç çiftlerin evliliğinin ilk 5 yılının son derece kritik olduğunu dile getiren Özer, "Çünkü boşanmaların yüzde 40'ı evliliğin ilk yılında gerçekleşiyor. Bu boşanmaları engellemek için de Bakanlık ve müdürlük olarak var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından çiftlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şerife Solak Kayseri Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title