Haberler

Yargı mensupları fikri mülkiyet hukuku alanında eğitim alacak

Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü arasında, yargı mensuplarının fikri mülkiyet hukuku alanında eğitim almaları amacıyla eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü arasında, yargı mensuplarının fikri mülkiyet hukuku alanında eğitim almaları amacıyla eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Türkiye Adalet Akademisi'nde düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, fikir üretenlere ve o fikirleri koruyacak politikalara ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti.

Üç kurumun, protokol kapsamında fikri mülkiyet hukuku alanında ortak proje yürüteceğini kaydeden Özdemir, hakim, savcı ve avukatların fikri mülkiyet hukuku alanında ihtisaslaşmasını istediklerini dile getirdi.

Özdemir, şunları söyledi:

"Marka ve patent çok önemli bir alan. Ülkelerin ürettiği değerlerin korunması açısından çok değerli. Kamuoyunun da çok bildiği bir alan değil. Her ürünün korunmaya ihtiyacı var. Ürünler ve değerlerin mahkeme önünde, savcılık aşamasında yapılan taleplerin hukuka uygun ve uluslararası gelişmeler ışığında çözülmesi gerekiyor. Üç kurum olarak, hukukçular için fikri mülkiyet hukuku alanında eğitici havuzu oluşturmayı düşünüyoruz."

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da kararname ile, kurumun, özel sektör ve kamu kurumlarına sınai mülkiyet alanında eğitim verme görevi olduğunu belirtti.

Kurumun 2019'da 210'un üzerinde eğitim amaçlı etkinlik düzenlediğini belirten Asan, üç kurum arasında yapılacak iş birliği protokolünün, daha fazla kişiye eğitim vermek adına önemli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent de fikri mülkiyetin, sınai mülkiyet ve telif hakları olarak ikiye ayrıldığını anlattı.

Taşkent, Genel Müdürlüğün eğitim faaliyetleri yürüttüğünü, bu kapsamda Telif Hakları Eğitim Merkezi kurduklarını anımsatarak, eğitim çalışmaları kapsamında farklı kurumlarla iş birliği yaptıklarını kaydetti.

"Siz ne kadar iyi yasa metinleri yazarsanız yazın, uygulayıcılar kendi içtihatlarıyla, yorumlarıyla buna aidiyet kazandırmıyorlarsa ve yaptıkları içtihatlarla mevzuatın gelişmesine katkı sunmuyorlarsa o ülkede sağlıklı işleyen bir telif hakları sisteminin varlığından söz edilemez." değerlendirmesinde bulunan Taşkent, iş birliğinin, yargı mensuplarına ulaşmanın vesilesi olacağını söyledi.

Hukukçular için eğitici yetiştirilmesi

Proje kapsamında kurumlar hakim, savcı ve avukatlara yönelik eğitimlerle eğitici yetiştirilmesine ilişkin faaliyetler düzenleyecek.

Taraflar, yerel ve uluslararası ortak projeler hazırlayabilecek, ana yürütücüsü veya paydaşı oldukları ulusal ve uluslararası projelerde eğitimci, katılımcı ve materyal temini konularında birbirlerini destekleyebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title