Haberler

Yalova Belediyesinden Öğrenci Yurtlarına Denetim

Yalova Belediyesi, öğrenci yurtlarında yangın merdiveni denetimi yaptı.

Yalova Belediyesi, öğrenci yurtlarında yangın merdiveni denetimi yaptı.

Yalova Belediyesi İtfaiye ve İmar müdürlükleri, şehirdeki öğrenci yurtlarını denetlemeye başladı.

Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da ilk gün çalışmalarına katıldığı denetimlerde itfaiye ve imar müdürlüğü ekipleri, yurt binalarındaki yangın çıkışları ve merdivenleri, sulu yangın söndürme ekipmanları ve duman detektörleri başta olmak üzere yangınla ilgili tüm alınması gereken tedbirlerle imar açısından gerekli koşulları inceledi.

Salman, denetlemelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Adana'daki yurtta çıkan yangın çok vahim bir olaydı. Hepimiz bu olaydan dolayı derin hüzün içindeyiz. Allah böyle bir olayı tekrardan yaşatmasın. Burada bizlere de görevler düşüyor. Bu olayın tekrar yaşanmaması için bu konuyla ilgili tüm birimlerimize talimat verdim. Bugün Yalova'daki tüm yurtların denetlenmesine başladık. Eksik ya da hatalı ne varsa onları tespit edeceğiz. Biz sadece belediyenin sorumluluğu altında olan konuları denetleyebiliyoruz. Aslında yurtların bir bütün olarak denetlenmesi gerekiyor. Bu sebeple valilikle görüşerek bu kurumların denetlenmesi için bir komisyon oluşturulmasını isteyeceğiz. Bu şekilde kontrollerin rutin şekilde yapılmasını sağlayacağız."

Salman, 15 gün boyunca devam edecek kontrollerde elde edilen bilgilerin rapor haline getirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title