Haberler

Vize Muafiyetinin Son Kriteri, Kosova Meclisinden Geçmedi

Vize muafiyetinin son kriteri, Kosova meclisinden geçmediTuran Kasap / Priştine, 15 Mart (DHA) - AAK, Nisma ve Vetvendosye muhalefet partilerinin boykot ettiği Kosova Meclisi genel kurul toplantısında, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesini öngören Bağımsız Seçici Organı yasa tasarısı muhalefetin oyları olmadan onay alamadı.

Vize muafiyetinin son kriteri, Kosova meclisinden geçmedi

Turan Kasap / Priştine, 15 Mart (DHA) - AAK, Nisma ve Vetvendosye muhalefet partilerinin boykot ettiği Kosova Meclisi genel kurul toplantısında, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesini öngören Bağımsız Seçici Organı yasa tasarısı muhalefetin oyları olmadan onay alamadı. Milletvekillerinin 40 evet oyu, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesi için yeterli olmadı. Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin seçilmesi, vize muafiyetine yönelik yerine getirilmesi gereken son kriterdi. Oylamanın ardından, Kosova Meclisi Başkan Yardımcısı Cavit Haliti, Hükümetten, Kamu İhalesi Bağımsız Denetim Organı üyelerinin isimlerini tekrar meclise göndermesini talep etti. Vize muafiyetinin son kriteri, Kosova Meclisinden geçmemesi nedeniyle, Kosova Hükümeti acil olarak toplandı.

Başbakan İsa Mustafa, Son Kriterin Meclise Yeniden Gönderilmesini Talep Ederken, Muhalefetin Meclise Dönmesi Çağırısında Bulundu

Acil bir şekilde toplanan Kosova Hükümetinin toplantısında konuşan Başbakan İsa Mustafa, vize muafiyeti için son kriterin yeniden, Kosova Meclisinde görüşülmesini talep etti. Başbakan İsa Mustafa bu sırada toplumu meşgul eden konuların diyalogla görüşülmesi için muhalefete Meclis'e dönmesi çağrısında bulundu.

Mustafa, 'Kosova'nın çıkarı, vatandaşlarımızın yaşamlarını iyileştirebilmek için çalışmaktır. Onlar şiddet ve kurumlar ile polise yönelik saldırılardan vazgeçmelidirler. Hükümet, ekonomik kalkınma, yabancı yatırımların cazip hale getirilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve Avro-Atlantik entegrasyonları olmak üzere kendi programını gerçekleştirmeye özen göstermektedir. Tüm bunları gerçekleştirmek için diyalogun sürdürülmesi amacıyla Hükümet adına muhalefete Meclis'e geri dönme çağrısında bulunuyorum' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title