Haberler

"Van Hak Ettiği Yerde Değil"

Güncelleme:

Van'da seçim hareketliliği artarken, Ak Parti Aday Adaylarından Selim Özgökçe iktidarının gücünden faydalanılması gerektiğini söyledi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerine az bir süre kala seçim hareketliliği de arttı. Gazetemize projeleri ve çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Selim Özgökçe, Ak Parti iktidarının gücünden faydalanılması gerektiğini dile getirdi.

Aday adaylığı sürecini anlatan Selim Özgökçe, "Ben Tuşba Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğumda son güne kadar sadece iki başvuru vardı. Ancak resmi başvuru süresinin dolmasına bir gün kala 12 başvuru daha oldu. Aslında ben önce belediye meclis üyeliği için başvurmayı düşünüyordum; ancak çevrem ve partideki birçok kişiyle konuştum ve başkanlık aday adaylığında karar kıldım" dedi.

"TEMAYÜL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

9 Kasım 2013 Cumartesi günü temayül yoklamasının olacağını anlatan Özgökçe, "Bildiğiniz gibi Cumartesi günü Ak Parti'nin temayül yoklaması söz konusu. Bizler de bunun çalışmasını yaptık. Kendimize yakın olan birçok üye ile görüştük. Gittiğimiz her yerde iyi karşılandık. Çalışmalarımızı ve projelerimizi anlattık ve onların desteğini istedik. Gençlik kolları ile görüştük. Bazı kişilerle mesajlaştık ve onların destek vermesini istedik. Bu bir seçimdir, herkesin görüşüne de saygılıyız. İnşallah hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.

Mensubu olduğu Brukan Aşireti'ndeki kişilerle ortak bir toplantı yaptıklarını ve bir kişiyi de destekleyecekleri yönünde sinyaller veren Özgökçe, "Tuşba İlçesi Van'ın yeni ama çok büyük ilçelerinden biridir. Nüfusu 180 bin civarındadır. Bu ilçede bizim aşiretimiz oldukça etkili. Merkeze yakın olan mahallelerde etkiliyiz. Bu ilçedeki belediye başkan adayının bizim aşiretimizden biri olacağını tahmin ediyorum. Dediğim gibi hayırlı olsun. Bizde küskünlük olmaz. Biz son 12 yıla yakındır büyük hizmetlerde bulunan Ak Parti'den yana tercihimizi kullandık. Umarım hayırlı olur" diye konuştu.

"MERKEZ İLÇE BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTIM"

Daha önce Ak Parti'de Merkez İlçe Başkanlığı yaptığını ve hiçbir zaman için partiden kopma gibi bir durumun olmayacağını anlatan Selim Özgökçe, "Ben uzun yıllardır Ak Parti'de görev yapıyorum. Bu partiyle hiçbir zaman kopma gibi bir durum olmayacaktır. Biz bir yola çıktık. Allah'ın izniyle bize görev verildiği takdirde her konuda çalışacağız. Sizler aracılığıyla söz veriyoruz" dedi.

Van'ın gelişmesi ile birlikte çok büyük markaların kente taşınacağını anlatan Özgökçe, "Bizim şehrimizin de her konuda gelişmesini istiyoruz. Halkımızın hak ettiği refah ve huzurlu bir ortama kavuşmasını istiyorum. Ak Parti'nin belediyeleri kazandığı takdirde büyük yatırımların bu şehre geleceğine yürekten inanıyorum. Belediyenin hangi partide olduğu dışarıdaki büyük firmalar için de önemli. BDP burada olduğu zaman diğer firmalar buraya gelmeyebilir. Ancak biz bu belediyeleri alırsak ve buraya yatırım yapacak olan firmalara özellikle bürokratik açıdan, ruhsatlar konusunda zorluk çıkarmayacağız ve dolayısıyla önemli firmalar Van'da hizmet edecek. Bir Hilton'un, bir Dedeman'ın veya diğer büyükşehirlerdeki çok büyük firmaların bu şehre gelmesi herkes için faydalıdır" dedi.

"VAN'DA BELEDİYE YOKKİ"

Van Belediyesi'nin son aylarda çalışmaya başlamasını seçim çalışması olarak değerlendiren Özgökçe, "Şu an Van'da belediye yok ki. Şu anda BDP belediyesinde belediyecilik yapılmıyor. Bir taziye oluyor, hepsi gidiyor. Ufak bir eylem oluyor, herkes eyleme gidiyor. Belediyede çalışacak adam kalmıyor. Son zamanlarda yapılan asfalt ve kaldırım çalışmaları seçim çalışmasıdır. Vatandaşımız bilinçlendi. Şimdi herkes sorguluyor, beş yıldır bu çalışmalar niçin yapılmıyor diye sorgulanıyor" dedi.

Ak Parti'den belediye başkanı seçildiği sürecinde kente çok büyük firmaların gelmesi için çabalayacağını anlatan Özgökçe, "Van'ın çok büyük firmalara ihtiyacı var. Biz bu şehrin her türlü büyük yatırıma ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Van'daki AVM'ler 3 bin-4 bin metrekare. Çok daha büyük AVM'ler yapılmalı. 5M Migros niçin Van'da olmasın? Çok büyük bir Forum niçin Van'da olmasın?" diye sordu.

Deprem öncesi Van-Erciş karayolu üzerinde Toptancılar Sitesi'nin yanında büyük bir arsalarının olduğunu ve oraya çok büyük bir AVM kurmayı düşündüklerini, ancak deprem olduğu için bu kararlarını askıya aldıklarını anlatan Özgökçe, "İnşallah oraya çok büyük bir AVM kuracağız. Şu an bazı büyük markalarla görüşme halindeyiz. Belediyeleri Ak Parti aldığı takdirde ruhsat veya diğer evrak konusunda da bize engel çıkmayacaktır. İnşallah bu kenti her bakımdan yaşanılır bir kent durumuna getireceğiz" diye konuştu.

Özgökçe, Van'ın büyükşehir olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Artık bu şehrin belediyesinin iktidar partisinin gücünden faydalanması için, iktidar belediyesi olması gerekir" ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE KİMDİR?

1971 yılında Van'ın Kalecik Köyü'nde doğan, ilk orta ve liseyi Van'da okuyan Özgökçe, üniversite eğitimini yarım bıraktıktan sonra iş hayatına atıldı. Selim Özgökçe, çok uzun süredir mobilya ve mutfak dolapları işiyle uğraş veriyor. Halen İstikbal Regina'nın Bölge Bayiliğini yapmaktadır. Aynı işle 7 yıldır uğraşan Özgökçe, kendilerine ait atölyenin de olduğunu belirtiyor.

Bölge: Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ak Parti Tuşba Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İspanya Andorra maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İspanya Andorra hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? LGS Fen sorusu iptal mi 2024? İspanya Andorra maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İspanya Andorra maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Lüksemburg maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Lüksemburg maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Kadın milli voleybol maçı ne zaman?
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title