Haberler

Van'da Korkutan Deprem

Güncelleme:

Van'ın Muradiye ilçesinde sabah saat 05.16 sıralarında orta şiddette bir deprem meydana geldi.

Geçen yıl iki kez deprem acısı yaşayan Van, bugün yine sallandı.

Dün 4.1 şiddetinde iki kez sallanan Van'da sabah saatlerinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Van'ın Muradiye İlçesinde sabah saat 05.16 sıralarında meydana gelen orta şiddetli deprem korku ve panik yarattı.

VAN BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Van'da dün yaşanan depremde merkez üssü Değirmenözü köyü olan ve saat 14.02'de gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedilmişti.

Sabah saat 06.39'da merkez üssü merkeze bağlı Çitören köyü olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

Van'da geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerde yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

SOĞUK HAVADA YAŞAM MÜCADELESİ

Van'da meydana gelen depremlerden sonra çadırlara yerleşen aileler, soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, deprem bölgesi Van'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Çadırlarda elektrik ısıtıcılarla ısınmaya çalışan aileler, özellikle elektriklerin kesilmesiyle zor anlar yaşıyor. Çadırlarda en çok çocukların zorlandığını belirten depremzede aileler, kendilerine konteynır verilmesini istedi.

Beyüzümü Mahallesi'nde kurdukları çadırda kalan Aliye Kurban, son günlerde yaşanan soğuk havanın en çok çadırda kalanları etkilediğini belirtti. Kendileri gibi çadırda kalan diğer ailelere de birer konteynır verilmesini isteyen Kurban, "Burada akrabalar olarak çadırda kalıyoruz. Benim gelinim ve torunum da yan çadırda kalıyor. Biz yetişkinler dayanabiliyoruz, ama bebekler dayanamıyor. Çadırlarda soba kurmaya korkuyoruz. Bu nedenle elektrikli sobalarla ısınıyoruz. Ancak elektrikler gittiğinde çadır çok soğuk oluyor. Özellikle çadırda bulunan çocukları yorgan ve battaniyelere sarıyoruz. Devlet bizim gibi çadırda kalan tüm ailelere konteynır versin" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Değirmenözü Muradiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title