Haberler

Van'da En Güzel Güvercinler Yarıştı

Van'da Güvercin Sevenler Tarafından Güvercin Güzellik Yarışması Düzenlendi. 40 Güvercinin Katıldığı Yarışmada Güzelliğiyle Herkesi Kendine Hayran Bırakan "yakışıklı" Adlı Güvercin Birinci Oldu. Dünyada Sadece Van Kuşunun 10-15 Saat Havada Kalma Özelliğine Sahip Olduğunu Söyleyen Kuş Severler Dernek Üyesi Fatih Öztürkçü "van Kuşunun Hakkettiği Yere Gelmesi Amacıyla Bu Yarışmayı Düzenledik. Bu Yüzdende Sadece Yarışmaya Van Kuşlarını Kabul Ettik" Dedi.

VAN'da Güvercin Sevenler tarafından Güvercin güzellik yarışması düzenlendi. 40 Güvercinin katıldığı yarışmada güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan "Yakışıklı" adlı güvercin birinci oldu. Dünyada sadece Van kuşunun 10-15 saat havada kalma özelliğine sahip olduğunu söyleyen Kuş Severler Dernek üyesi Fatih Öztürkçü "Van Kuşunun hakkettiği yere gelmesi amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Bu yüzdende sadece yarışmaya Van Kuşlarını kabul ettik" dedi.

Van'da Güvercin severler tarafından 'Van Kuşu Güzellik Yarışması' düzenlendi. İlki düzenlenen yarışmaya birbirinden güzel 40 güvercin katılırken yarışma jürisi, kuşların kafa, kuyruk, kanat ve paçaları ile kuşun duruşuna göre puan verdi. Havada 10-15 saat yorulmadan kalabilen, aynı zamanda takla atan güvercinler jüri masasının karşısına konulan podyumda 2'şer dakika sergilendi. Kuşları değerlendiren jüri ilk 10'a giren kuşları belirledikten sonra finale geçildi. Finale kalan 10 Güvercin jürinin bulunduğu masaya konularak yapılan değerlendirme sonucu puanlar verildi. Oylama sonucu Yakışıklı adlı kuş 13 puanla birinci seçildi. Yarışmanın birincisi "Yakışlıklı"nın sahibine tam altın verildi. İkinci ve üçüncüye ise teselli ödülü olarak ikişer torba yem verildi.

Yakışıklı adlı kuşun sahibi Zeydin Öztürkçü 40 yıldan beri kuş beslediğini ifade ederek, "Şu an 60 tane kuşum var. Bu kuşlardan en güzelini yarışmaya getirdim. İlk 10'a girdi. Finalde birinci oldu. Çok mutluyum"dedi. Kuş Severler Derneği üyesi ve lokalin sahibi Fatih Öztürkçü ise Türkiye'de sadece Van kuşunun 10-15 saat havada kalma özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Bu yarışmayı Van kuşunun özelliklerinin bilinmesi için düzenledik. Yarışmaya sadece Van kuşlarını kabul ettik. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir yarışma düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title