Haberler

Vali Ahmet Turhan Bölge Planı'na İlk Değerlendirmeyi Yaptı

Güncelleme:

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı 2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı'na ilk değerlendirme Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'dan geldi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın hazırladığı 2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı, GMKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a sunuldu. Halen Ajansın internet sitesinde görüş ve öneriler için erişilebilen Bölge Planı için ilk değerlendirmeleri olumlu olurken, özellikle sanayi konusunda Vali Turhan'ın hassasiyetlerinin planda daha detaylı şekilde değerlendirilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Şuayip Ünal tarafından sunulan Bölge Planı taslağı, 2012 yılında başlayan İlçe Çalıştayları, Sektörel Çalıştaylar, Saha Çalışmaları, Araştırma Raporları, Kurum Görüşmeleri, Literatür Taramaları, Anketler, İkincil Veriler ve son olarak Kalkınma Kurulunda yapılan Ortak Akıl Toplantısıyla hazırlandı.

Plan taslağında Balıkesir ve Çanakkale'de üç gelişme ekseni ve bu eksenlerin altında 18 öncelik tespit edildi.

Yapılan Bölge Planı Taslağı sunumunda tüm detaylarla ilgilenen Vali Ahmet Turhan'ın özellikle Sanayinin kontrollü büyümesi konusuna dikkat çekerek, "Eğer bu bölgede yaşanabilir bir çevre istiyorsak sanayi yatırımlarının mutlaka kontrollü bir şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle Edremit Körfezi bölgesine tarım ve zeytin dışında sanayinin girmemesi gerekiyor. Sanayi alanlarının doğal çevreye zarar vermeyecek şekilde olması gerekir. Doğru planlanmalı. Şu an körfez turizm ve zeytinle kalkınmasını öngörüyoruz. Burada doğa eksenli adımlar atılması gerekiyor" dedi.

Bölge'de sanayi tesislerinin Biga, Bandırma ve Balıkesir Merkez bölgesinde yer alması gerektiğinin altını çizen Vali Turhan, planda özellikle sanayinin sınırlandırılması konusunun yer alması gerektiğini söyledi.

2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı taslağı 24 Temmuz Çarşamba günü GMKA Yönetim Kurulu üyelerinin görüşlerine sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title