Haberler

Üstün: "Türk, Kürt, Zaza, Çerkez Hep Birlikte Yürüyeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Eğer safları sıklaştırmazsak araya büyük şeytanlar girer ve bizi lime lime eder” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Eğer safları sıklaştırmazsak araya büyük şeytanlar girer ve bizi lime lime eder" dedi.

Tarihten beri özgür yaşadığımızı belirten Üstün, şöyle konuştu: "Yine Türk, Kürt, Zaza, Çerkez ne varsa hepsi birlikte Allah'ın izniyle bu birlikteliği muhafaza edecek ve tarihsel yürüyüşümüzü hep birlikte devam ettireceğiz."

Korkut ilçesi ziyaretinden sonra Hasköy ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ü, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ve AK Partililer karşıladı. Hasköy Belediyesine geçen Üstün, Hasköy'ün İpekyolu üzerinde sarsılmaz bir kale gibi durduğunu belirterek, "Hasköy ilçesini tebrik ediyorum. Gerçekten adı gibi has bir ilçemiz. İpekyolu üzerinde sarsılmaz bir kale gibi durmuştur. Her seçimde bizi desteklemiştir. Her seçimde vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü için oy kullanmıştır, duruşunu böyle göstermiştir" dedi.

Memleketin birliğini, dirliğini, kardeşliğini pekiştirmek için buralara geldiklerini anlatan Üstün, şöyle konuştu: "Şimdi buralarda duble yol yapılmış, asfalt atılmış, insanlar buradan gelip geçiyor. Hizmet bir yıl sonra da iki yıl sonra da yapılabilir. Burada eksik olan bir iş varsa hep birlikte inşallah izah ederiz. Ama paramparça olursak, o büyük oyuncuların oyuncağı haline gelirsek ne hizmet gözümüz görür, ne yol gözümüz görür, hiçbir şey gözümüz görmez. Hatta başımızı sokacak bir evimiz dahi olmaz. Hasköylülerin gösterdiği o kardeşliği, birlik ve dayanışmayı her zaman göstermemiz lazım. Sayın Başbakanımız bizi buraya gönderdi. Sayın Başbakanımızın size selamını getirdik. Buradaki havayı Başbakanımıza taşıyacağız ve bu şekilde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Demokrasi adına, insan hakları adına ne talep ediliyorsa karşılanacak merak etmeyin."

Kasımdan sonra tek tek hangi köşede elinde silah olup eşkıyalık yapmak isteyen biri varsa bunun üzerine gidildiğini vurgulayan Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu devam ettirmek isteyen varsa sonuna kadar onun üzerine gidilecek. Hasköylüler, Muşlular, Malazgirtliler, Bulanıklılar, Vartolular bu işi böyle bilsin. Bu memleketi biz kolay kazanmadık. Başbakanımız diyor; 'Alparslan'ın ordusunda Türk'te, Kürt'te aynı saftaydı.' Eğer safları sıklaştırmazsak araya büyük şeytan girer ve bizi lime lime eder. Birileri diyor ya 'özyönetim', ne öz yönetimiymiş. Birilerinin kölesi haline gelmek için atılan adımlardır bunlar. Bu millet tarihten beri özgür yaşamıştır ve hep birlikte özgürlüğünü muhafaza etmiştir. Yine Türk, Kürt, Zaza, Çerkez, ne varsa hepsi birlikte Allah'ın izniyle bu birliktelik muhafaza edilecek ve tarihsel yürüyüşümüzü hep birlikte devam ettireceğiz."

Ayhan Sefer Üstün ve beraberindeki heyet, daha sonra Muş'a gitti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Sefer Üstün İpekyolu AK Parti Hasköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title