Haberler

Urfa, Yatırım İçin Tekstilcileri Ağırladı

Güncelleme:

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Heyeti Şanlıurfa OSB'de incelemeler bulundu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve 30'a yakın İstanbullu sanayici Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret ederek kendilerine tahsis edilen 350 dönümlük ve 5 bin kişi çalışılması öngörülen tekstil adasında incelemede bulunan yatırımcılar, kendilerine Organize Sanayi Bölgesi hakkında yapılan teknik bilgilendirme ile alt yapısı bitirilen alanda fabrika inşaatlarına başlayabileceklerini için memnuniyetlerini dile getirdi.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Vali Küçük; Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmaların istenen seviyede devam ettiğini, bu çalışmalar neticesinde 3. OSB'de taleplerin anında karşılandığını ve bu bölgenin tahsislerinin hızla yapıldığını, tekstil adasına özel bir önem verdiğini, bu alana yapılacak yatırım sonunda 5.000 civarında kişinin çalışacak olmasının Urfa'da işsizliğe köklü bir çözüm getireceğini, kendilerinin sürekli olarak yatırımcının yanında olduğunu ve yatırımcıları Şanlıurfa'ya beklediklerini ifade etti. Toplantının sonunda Vali Küçük tarafından konuk Heyet Başkanı Hikmet Tanrıverdi'ye Şanlıurfa'nın geleneksel mırra takımı hediye edildi.

BİR ZİYARETTE BÜYÜKŞEHİRE

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yönetim kurulu üyeleri ve 30 sanayici Şanlıurfa gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Şanlıurfa'ya istihdam sağlama ve yatırım konusunda girişimlerde bulunan Başkan Güvenç, bölgeye gelen yatırımcılarla Organize Sanayi Bölgesinde alt yapısı tamamlanmış alanlarda yer tahsisi ve yatırım kolaylığı hakkında görüşerek, Şanlıurfa'nın yapılan teşvikler kapsamında ve sosyo-ekonomik yapısıyla cazibe merkezi olduğunu aktardı.

Toplantıda yatırımcılara Şanlıurfa'nın turizm ve ekonomisinden bahseden Başkan Güvenç, ilerleyen dönemlerde bölgede yapılacak çalışmaları anlatarak, Şanlıurfa'nın yatırımcılar için ideal bir şehir olduğuna dikkat çekti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Celalettin Güvenç Hikmet Tanrıverdi İstanbul Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title