Haberler

Ünye Teröre Tepki İçin Yürüdü

Ordu’nun Ünye ilçesinde teröre tepki yürüyüşü yapıldı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde teröre tepki yürüyüşü yapıldı.

Ünye Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Muhsin Yıldız, MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Yıldız, sivil toplum kuruluşları başkanları, kreş öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, Hasan Baba mevkisinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Yalı mevkisinden başlayan yürüyüşe bayrağını kapan, ailesi ile birlikte çoluk çocuk yürüyüşe yarı yoldan katılarak meydana doğru yürüdüler. Meydanda toplanan topluluk ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

Yürüyüşü organize eden Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın Haznedar, "Bizim barış yanlısı olduğumuzu bütün dünyaya göstermek için Ünye'de herkes bir araya geldi. Yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyoruz. 10 Aralık Barış Günü'nde Beşiktaş'ta yaşanan olay, daha sonra Anadolu'nun göbeğinde bir grup gencimiz öldü, daha bunun acısı geçmeden şimdi de Ankara'da Rusya Büyükelçisi'ne yapılan saldırı bizleri derinden üzdü. Hain güçler bizi birbirimize düşürmek ve Türk'ü Türk'e vurdurmak istiyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Yıldız, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyorum" ifadesini kullandı.

CHP Ünye İlçe Başkan Vekili Serdar Muhsin Yılmaz, "Bir İnsanlık suçu olan terör, dahili ve harici işbirlikçileri ile Türkiye'yi öncelikli hedefleri arasına almışlardır. Özünde korkutmak, sindirme ve yok etmeyi hedefleyen, farklılıklara farklı düşüncelere, yaşama ve yaşatmaya düşman olan teröre artık birçok devlet ortak karar almaktadır. Yüreğinde insan sevgisi olan herkes teröre lanet okumaktadır" diye konuştu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, "Terör olayları gösteriyor ki biz doğru yoldayız, bizim yükselişimizi istemeyenler terör olayları yaratarak hızımızı kesmek istiyorlar. Fakat bunun olamayacağı aslında 15 Temmuz'da halkımız göstermiştir. Bunu başaramayacaklarını bilen hainler bizi birbirimize düşürmek için uğraşıyorlar fakat buna güçleri yetmeyecek. Çünkü büyüklerimiz var gücüyle çalışıyor" şeklinde konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün burada 7'den 77'ye herkes var desek yalan olmaz. Bugün bizi Cumhuriyet Meydanı'nda yalnız bırakmayan kreş öğrencilerimiz var ve bizlere eşlik ediyorlar. İşte bu ruh bizlerde olduğu müddetçe bizleri yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bizler ölüme gülümseyerek giden bir milletin evlatlarıyız. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Dumlupınar'da, nasıl ölüme meydan okurcasına siperlerden çıkıp düşmanı bozguna uğrattığımızı dünya biliyor. Nasıl 15 Temmuz gecesi tankların, helikopterlerin önüne kendini attığını bir kez daha dünya gördü. İşte bizi yıkamayacaklarını anlayan zihniyet içerde kargaşa çıkartıp Türk milletinin huzurunu bozmak istiyorlar. Küresel güçlere boyun eğmeyeceğiz, işte bunun en güzel örneği Ünye Cumhuriyet Meydanı, sadece burası değil tüm Türkiye terör belasına karşı duruyor, dimdik ayakta." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çamyar AK Parti Ordu Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title