Haberler

Ukrayna ve Rusya arasında Temmuz 2023'den bu yana ilk esir takası gerçekleşti

Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında Temmuz 2023'den bu yana ilk esir takası yapıldı. Rusya, 213, Ukrayna ise 248 esiri serbest bıraktı.

- Ukrayna ve Rusya arasında Temmuz 2023'den bu yana ilk esir takası

Rusya 213, Ukrayna 248 esiri serbest bıraktı

MOSKOVA - Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında Temmuz 2023'den bu yana ilk esir takası yapıldı. Rusya, 213, Ukrayna ise 248 esiri serbest bıraktı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Şubat 2022'den bu yana devam ederken, iki ülke arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda Temmuz 2023'den bu yana ilk esir takası yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 248 Rus askerinin Ukrayna'dan geri alındığı belirtilerek, "Zorlu müzakere süreci sonrasında 248 Rus askerinin Kiev rejiminin kontrolündeki bölgelerden geri getirildi. Rus askerinin geri dönüşü Birleşik Arap Emirlikleri'nin insani arabuluculuk katılımı sayesinde mümkün oldu" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Rus askerlerinin askeri nakliye uçaklarıyla psikolojik ve tıbbi destek görmeleri için çeşitli kliniklere sevk edildiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, Rusya'dan Ukraynalı esirlerin geri alındığını duyurarak, "213 asker ve sivilimiz Rus esaretinden kurtularak evine döndü" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşik Arap Emirlikleri Ukrayna Rusya Rusya Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title