Haberler

Yanukoviç: Olağanüstü Hal İlanı Düşünülmüyor

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ülkede olağanüstü hal ilan edilmeyeceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ülkede olağanüstü hal ilan edilmeyeceğini söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso ile telefon görüşmesi yapan Yanukoviç, ülkesinde olağanüstü hal ilanının düşünülmediğini ifade etti.

Barosso'nun ise görüşmede, Ukrayna'daki gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi.

Öte yandan, Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada, Yanukoviç'in isteği olağanüstü olarak toplanıyor.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Ribak ile bir araya gelen Yanukoviç, parlamentoda olağanüstü toplantı düzenlenmesini öngören kararnameyi imzalayacağını söyledi.

Ukrayna'daki olayları değerlendiren Yanukoviç, "Biliyorsunuz, son günlerde yaşanan kitlesel gösterilere şiddet karıştı. Şu anki durum en kısa zamanda düzeltilmeli" diye konuştu.

Yanukoviç, politik krizin çözüm arenasının parlamento olması gerektiğini, muhalefet ile sürdürülen görüşmelerin krizin sona erdirilmesi için yapılanların ilk kısmı olduğunu kaydetti. Yanukoviç, krizin sonlandırılması için bundan sonraki adımın Parlamento çatısı altındaki görüşmeler olduğunu ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ile dün bir görüşme yapan muhalefet kanadı, parlamentonun olağanüstü toplanmasının gündeme geldiğini bildirmişti.

Dün akşam muhalefetteki UDAR (Darbe) partisi lideri Vladimir Kliçko ise 24 saat içinde erken seçim kararı alınması gerektiğini, aksi taktirde harekete geçeceklerini söylemişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Viktor Yanukoviç Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title