Haberler

U17 Milli Futbol Takımımız Liechtenstein'A Uçtu

Teknik Direktör Abdullah Ercan "iyi Bir Derece Elde Etmeye Çalışacağız"

TEKNİK DİREKTÖR ABDULLAH ERCAN "İYİ BİR DERECE ELDE ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Milliler, 18-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Liechtenstein'da düzenlenecek U-17 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için yola çıktı.

Şampiyona öncesi 13 Mayıs'ta İsviçre ile deplasmanda bir hazırlık maçı yapacak U17 Milli Takımı aday kadrosuna davet edilen oyuncular 7 Mayıs'tan bu yana İstanbul'da kampta bulunuyordu. Bugün Liechtenstein'a giden kafilede Dış İlişkiler Sorumlusu Sami Çölgeçen şunları söyledi: 'Fransa'da belki de bir sürpriz yaptık. Fransa'yı orada yenerek ve gruptan birinci çıkarak bu finallere gidiyoruz. Oraya da güle oynaya gitmiştik ve gruptan birinci çıktık; şimdi de güle oynaya gidiyoruz. Çok büyük as oyuncularımız yok fakat çok iyi bir takımız. Gruptan çıkacağımıza eminim diyebilirim. Bu takımın içerisinde geleceği parlak A Milli Takıma çıkacak oyuncular var. Ayrıca futbolseverlerden bir ricam olacak 25 Mayıs'ta Eurosport kanalı 21:00'da bizim İngiltere ile oynayacağımız maçı canlı verecek, onu izlemelerini istiyorum.'

U-17 Milli Takımına İngilizce dersi verme projesi ile ilgili bir soruya Çölgeçen: 'Bu benim gurur duyduğum bir proje ve bunun da fikir babası benim. Ali Parlak da yardımcı oldu bu konuda bana. ve çok da iyi bir hoca bulduk. Hocamız da eski sporcu olduğu için çocuklarla çok kolay kaynaştı. Biz yaklaşık 4 aydır bu projeyi uyguluyoruz. Benim tereddütlerim vardı ancak çocuklarımız da bu projeye istekle yaklaştılar. Verilen dersler de eğlenceli bir şekilde geçiyor. Hatta yavaş yavaş hakemlerle İngilizce konuşmaya başladılar' dedi.

U-17 Teknik Direktörü Abdullah Ercan şunları söyledi: 'Bu sene çok umutluyuz. İyi bir derece elde etmeye çalışacağız. Turnuva İsviçre'de başlayacak. İlk rakibimiz olan Yunanistan'ı yenip iyi bir başlangıç yaparsak devamını da getiririz diye düşünüyoruz. Çocuklardan çok umutluyuz. Hem iyi futbol oynayacaklar hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Buna yürekten inanıyorum.'

Genç Futbolcularımızdan Onur Yavuz gittikleri Fransada çok başarılı olduklarını ve şimdi de İsviçreye gittiklerini, orada bir hazırlık maçı oynayıp oradan Liechtenstein'a geçeceklerini ve orada da başarılı olacaklarına inandıklarını söyleyerek; 'Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz' dedi.

Federasyonda Milli Takımlar Alt Yapısında İngilizce hocası olan Selim Fikret Toydemir ise başlatılan bu yeni proje ile ilgili şunları söyledi: 'Yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen turnuvalarda çocuklarımıza günde ortalama bir saat ingilizce dersi veriyoruz.Çocuklarımızın milli takıma geldiği zaman yalnız futbolcu olarak değil aynı zamanda kişisel gelişimlerini de arttırmaya çalışıyoruz.Bu konuda yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz, proje çok başarılı gidiyor. Ayrıca Hollanda, Fransa gibi ülkelerin uyguladığı gibi çocukların okuldan uzak kaldığı dönemlerde eksik kalan matematik, sosyal bilimler gibi derslerini de hocalar tahsis edip eğitimlerinden geri kalmamalarını sağlayacağız. Bunu da yakında uygulamaya koyacağız. Çocuklarımız da bu durumu beklenenden çok daha olumlu karşıladı. Çünkü çocuklarımız milli takım oyuncularıdır ve değişik ülkelerde değişik insanlarla beraber oynuyorlar. Maç içerisinde gerek oyuncu gerekse hakem ile ilgili diyaloglarında ingilizceye gereksinim duyuyorlar. Bu yüzden biraz da hedefe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yani futbolu ilgilendiren konuşmalara ağırlık veriyoruz.'

Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Milli Takımı'nın kadrosuna şu oyuncular yer alıyor:

Artun AKÇAKIN, Çağrı TEKİN, Onur YAVUZ (Gençlerbirliği), Erhan KARTAL, Recep NİYAZ (Denizlispor), Beykan ŞİMŞEK, Mehmet TOPÇU (Fenerbahçe), Bilal GÜLDEN (Ankaraspor A.Ş.), Muhammed Alperen UYSAL (Galatasaray A.Ş.), Metin AYDIN (MKE Ankaragücü), Okay YOKUŞLU, Süleyman ÖZDAMAR (Altay), İlker SAYAN (Dardanelspor A.Ş.), Oğuzhan AZĞAR (Samsunspor), Taşkın ÇALIŞ (B.Mönchengladbach), Okan DERİCİ, Aykut ÖZER (Eintracht Frankfurt), Servan TAŞTAN (FC Metz), Rıdvan ARMUT (Rot Weiss Essen), Kani ÖZDİL (Wolfsburg).

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title