Haberler

TV Şovu İçin Giden Yarışmacılar, IŞİD'le Burun Buruna Geldi

Güncelleme:

Avustralya'da yayınlanan 'Geldiğin Yere Dön' adlı reality şov, yarışmacılarını Suriye'ye götürdü. Yarışmacılar, IŞİD'le karşı karşıya kaldı.

RealIty şov çılgınlığı Suriye'ye uzandı. Avustralyalı TV kanalı, yeni 'belgeselinde' katılımcıların mültecilerle ilgili fikirleriyle yüzleşmesi için onları Suriye- Irak sınırına götürdü.

800 METREYE KADAR YAKLAŞTILAR

İnsanların görüşlerini değiştirmek için duygularının sarsılmasını temel alan programda, katılımcılar dünyanın en tehlikeli bölgelerinde ölümle yüz yüze geliyor. Avustralya'nın SBS kanalında yayınlanacak bu sezonunda ise 6 Avustralyalı yarışmacı IŞİD militanlarının 800 metre mesafede bulunduğu Suriye ve Irak'a gönderildi.

SALDIRIYA UĞRADILAR

Programın bu seneki formatında, Avustralya'nın mülteci politikaları konusunda farklı düşünen katılımcılar yer aldı. Yarışmacıların sığınmacıların izlediği rotayı takip etti. Suriye'ye Irak'tan peşmergelerin eşliğinde giren çelik yelekli 6 yarışmacı, ülkenin kuzeyini takip edip Akdeniz'e doğru yolculuğa başladı. Ancak bir süre sonra Suriye'nin Haseke bölgesinde IŞİD ile YPG'nin çatıştığı alandan geçerken saldırıya uğradılar.

HAVAN TOPUYLA ATEŞ ETTİLER

IŞİD militanlarının elindeki bir köyün 1 kilometre ötesinden geçen ekip fark edildi. IŞİD militanları gruba havan topuyla ateş açtı. Nicole adındaki 25 yaşındaki yarışmacı, "Bizi 'Bir vınlama duyduğunuzda 100 metre koşmak için 30 saniyeniz var' diye uyardılar. Deli gibi koşmaya başladık" diye yaşadıklarını anlattı. Nicole YPG'yi kast ederek "Ateş ederek, köyde bulunan IŞİD militanlarını püskürtmeye çalışıyorlardı… O zaman gerçekten ciddi bir şeyle karşı karşıya olduğumuzu anladım" diye konuştu.

Maceranın nasıl tamamlandığı 28 Temmuz'da yayınlanacak bölümde ortaya çıkacak.

2011'den beri Avustralya'da birçok ödül alan reality şov bugüne kadar, Hindistan, Kamboçya, Irak ve Ürdün'den Avustralya'ya ulaşmaya çalışanların rotasında Avustralyalıları yarıştırdı.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Avustralya Suriye Irak SBS Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Eski devir bitiMobil-IOS:

Ypg orda ne kadar mazlum varsa kurtarıcısıdır Allah kuvet versin

66
16
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

Ypg varsa sorun yok yardıma gelir aslanlar işidin sonu çok yaklaştı

58
15
yanıtYanıtla
Kim olursan ol:

Tam bir geri zekalısın :))

yanıt1
yanıt0
propaganda icin:

pkk ve yandaslari irak ve suriyede toprak caldi araplarda geri istiyor tv sovu bunuda ekleseydi cekim sirasinda. . . . . . . . . . . . ayriyeten boyle bir program oldugunu bile bilmiyorduk kimseye duyurmadan hemen gidip cekimler yapmislar

29
43
yanıtYanıtla
çalmıyoruz çalınanları geri alıyoruz:

Kürtler toprak çalmıyor çalınan toprakları geri alıyor ayrıca pakistandan çeçenistandan nijeryadan türkiyeden ışide katılanlar ordaki topraklarda ne hakkı var dedelerinin toprağımı oralar

yanıt21
yanıt4
özgürlük haberi:

Evet aynen türkiyede de toprağı mız var onu da alaca z allah yardımcımız olsun amin

yanıt11
yanıt7
kro:

ulan mardinli siz kürtlerin ne vakit bi avuc toprağı olduda geri alacanız vatansıza çıkmış adınız soysuz

yanıt4
yanıt21
berk:

pkk köpek sürüsüdür hepsi geberecek. . .

26
45
yanıtYanıtla
Dersimli:

30 senedir söylersiniz 30 sene daha söylersiniz

yanıt12
yanıt8
...........:

Ypg varsa gerisi teferruat tır

39
15
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title