Haberler

Türkoğlu Cilvegözü Saldırısını Değerlendirdi

Güncelleme:

Türkoğlu, Hatay Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen bombalı saldırıya ve Suriye krizinin Türkiye'ye yansımalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen bombalı saldırıya ve Suriye krizinin Türkiye'ye yansımalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Cilvegözü sınır kapısının Suriye tarafında düzenlenen saldırı sonrası Ankara programını iptal ettiğini söyleyen Türkoğlu; "Saldırı bilgisi bize ulaşır ulaşmaz, acilen bölgeye intikal ettik. Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, İçişleri Bakanımız Muammer Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ile birlikte Cilvegözü Sınır kapısına gelerek, Hatay Valimiz Celalettin Lekesiz'in oluşturduğu kriz masasında yetkililerden brifing aldık. 3 bakanımızla birlikte Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan yaralılara acil şifalar dileyerek, patlamada yaşamını yitiren Hasan Dağ, İbrahim Yalçınkaya ve Ali Sille'nin evlerinin önünde kurulan taziye çadırlarını ziyaret ettik ve ailelerine başsağlığı temennisinde bulunduk" dedi.

Bu tarz büyük çaplı saldırılarda faillerin birden çok amaç güdebileceğine işaret eden Türkoğlu; "Saldırı Cilvegözü sınır kapısının Suriye tarafında bizzat sivillerin olduğu alanda gerçekleştirilmiştir. Böylesi infial uyandıracak büyük çaplı saldırıların failleri, muhtemel odakların yanı sıra, tahminlerimizin üzerinde ki mihraklarda olabilir" dedi.

Suriye gizli servisi El Muharebatın ve Esad güçlerinin şimdiye kadar eylemi üstlenmediğine dikkatleri çeken Türkoğlu, "Eğer bu menfur saldırı, Esad güçleri tarafından gerçekleştirilmiş ise, bu Esad için bir intihar anlamı taşır. Tabi kendi iç mücadeleleri ile meşgul olan Esad'ın Türkiye'yi hedef alan bir saldırı ile ikinci cephe yaratmak istediğini pek zannetmiyorum" dedi. "Son zamanlarda işlenen suikastlar, patlatılan canlı bombalar ve havaya uçurulan bomba yüklü araçlar arasında bir bağ var" diyen Türkoğlu; "Bu saldırı ile son tahlilde Kürt varlığını kendisi için bir tehdit olarak gören algıların aksine, Kürtler'in hamisi olan bir Türkiye de hedeflenmiş olabilir" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin terörü bitirmek adına düğmeye bastığı bir anda dış güçlerin Türkiye'ye terörle mesaj vermek istediğine atıf yapan Türkoğlu, "Biz mesajımızı ziyadesiyle aldık. Bir değil, bin tane araç da patlatılsa, özlemi duyulan barışın ve küresel ölçekte büyük Türkiye'nin inşasının kararlılığındayız ve bu yönde inancımız daha da pekişmiştir" dedi.

ESED ZULMEDİYOR, YERLİ SÖZCÜLERİ PROPAGANDA KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen patlamanın sonrasında hükümete yönelik yapılan eleştirilerin acımasız olduğunu kaydeden Türkoğlu, saldırının Türkiye'ye ve Suriye Halkına dönük bir eylem olduğunu ifade ederek, milli meselelerde ortak aklı harekete geçirmek suretiyle, ortak bir tavrı sergileyebilmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye kamuoyunda bazı çevrelerin Esed savunuculuğuna soyunduğunu ve Cilvegözü saldırısı sonrasında da bu tutumlarını sürdürdüklerini ifade eden Türkoğlu, "Cilvegözü'nde gerçekleşen saldırıyı, kirli propaganda kampanyalarının bir parçasına dönüştürme kurnazlığına soyunanlar var. Türkiye'nin Suriye konusuna müdahil olmasının bedeline ilişkin sözlerle bulanık sularda balık avlamaya yönelik teşebbüsler ve tezler, muhaliflerin Esad rejimi güçlerince katledilmesini ve Türkiye'nin de bu zulme sessiz kalmasını talep etmektedir. Kapısını Suriyeli kardeşlerine açan Türkiye'nin tutumundan rahatsız olanlar, "Suriye'nin içişlerine karışmayalım" söylemiyle barbar bir rejimin halkını vahşice katletmesine göz yumulmasını ve Türkiye'nin bu insanlık dramına sessiz kalmasını önermektedirler. Kendi dolaylı söylemleri ile Baas rejimini kollayanlar, Cilvegözü'nde meydana gelen patlamayı dahi kendi işbirlikçi tezlerine malzeme fırsatına dönüştürmektedirler" dedi.

Cilvegözü saldırısının aydınlığa kavuşması ve için sağduyu ile beklenildiğini belirten Türkoğlu, "Bu menfur saldırıyı aydınlatmak için ilgili birimlerimiz sıkı bir tahkikat yürütmektedir" dedi.

Türkoğlu açıklamasının sonunda Cilvegözü saldırısında hayatını kaybeden Türkiyeli ve Suriyeli vatandaşların yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu Cilvegözü Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title