Haberler

Tayland'dan Türkiye'ye 3 alanda işbirliği teklifi: Üretim merkezi olabiliriz

Güncelleme:

Türkiye-Tayland Karma Ekonomik Komisyon 4'üncü Dönem Toplantısı için Türkiye'ye gelen Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwiani'den dikkat çeken bir teklif geldi. Gıda, yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar konusunda işbirliği yapabileceklerini söyleyen Pramudwiani, "Tayland, Türkiye için üretim merkezi olabilir." dedi.

Türkiye ile Tayland arasındaki son Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı "Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi Dördüncü Dönem Toplantısı" başlığı altında düzenlendi. İki ülke arasındaki mutabakat zaptını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Pramudwinai imzaladı.

Taylan'dan Türkiye'ye 3 alanda işbirliği teklifi: Üretim merkezi olabiliriz

20 YIL SONRA TEKRAR BİR ARAYA GELİNDİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Tayland Uluslararası İşbirliği Ajansı (TICA) arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Son Karma Ekonomik Konseyi toplantısının üzerinden 20 yıl geçtiğini anımsatan Pramudwinai, bugünün Türkiye-Tayland ilişkilerinin yeniden tesisinin 65'inci, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne denk gelmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Pramudwinai, Türkiye ve Tayland'ın birçok konuda aynı fikirde olduğunun altını çizerek "Dünya bugünkü zorluklarla karşılaşmayı sürdürecek. Önümüzde salgınlar, iklim değişikliği ve jeopolitik çatışmaların arttığı öngörülemez bir gelecek var. Bu durumlar da teknolojik zorluklar, tedarik zincirinde aksamalar, ekonomi ve enerji alanlarında güvensizliğe yol açacak." diye konuştu.

Taylan'dan Türkiye'ye 3 alanda işbirliği teklifi: Üretim merkezi olabiliriz

"TÜRKİYE İÇİN ÜRETİM MERKEZİ OLABİLİRİZ"

Türkiye'nin Yeşil Mutabakat Eylem Planının sürdürülebilirlik konusundaki önemine işaret eden Pramudwinai, "Karşılıklı tarım ihracatımızı, helal ürünler ve sertifikasyonu konusunda işbirliğimizi artırarak gıda güvenliği konusunda da işbirliği yapabiliriz. Ayrıca yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar konusunda özel sektör yoluyla enerji işbirliği yapabiliriz. Tayland, Türkiye için üretim merkezi olabilir." dedi.

"BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Pramudwinai, iki ülke arasındaki ticaretin serbest, verimli, sürdürülebilir ve dengeli olması gerektiğini vurgulayarak "Bu nedenle de serbest ticaret anlaşmasının sonuçlandırılmasını hızlandırmak için birlikte çalışmalıyız. Böylece ikili ticaretimiz daha dengeli ve çeşitli hale gelir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakan Yardımcısı Türkiye Tayland Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500

Yorumlar (10)

Nurullah Ak:

Türkiyemiz bu yatırımlarla iyice zirveye çıkıyor Elhamdülillah

151
152
yanıtYanıtla
Angino chere:

Türkiyenin baska bir Ülkeye üretici olarak ihtiyaci yoktur. Türkiyedeki üeretim Potansiyeli (Gida) o kadar büyükki, eger üretilmeye baslanirsa Avrupanin merkezi olabilir.

196
16
yanıtYanıtla
mehmet arif inci:

arazisi olanlar ekerse dogru diyosun ekmeyenin arazisini devlet keske satınalabilse ekebilecek kisilere satısını gerceklestirebilse cok güzel olur .

yanıt0
yanıt0
Metin Yalcin:

Hadi len yer mantarı, eski japon enjeksiyon kalıpları ile adam oldunuz şimdi bize gider yapıyorsunuz üretilecek ürününüz varsa gönderin biz yapalım .. ))

2
0
yanıtYanıtla
zübükzade:

bunlara para verip söyletiyorlardır bak secimden sonra hic biri ortalıkta olmaz

1
1
yanıtYanıtla
Serkan kılıç :

Tayland üretim merkezi olalım diyor ulan rüyamda görsem inanmam ama adam resmen üretim merkeziniz olalım diyorr

1
0
yanıtYanıtla
Scott Eastwood:

Vatanimizda issizlik var , birde bagli kalicagiz Tayland a , niye?

0
0
yanıtYanıtla
Ferhat Karahan:

Türkiyedeki ayakkabi sektoru kan ağlıyor is sizlikden yakında üretimler tatile girmeye başlar biz yurt dışına is veriyoruz :-)

0
0
yanıtYanıtla
Adanalı Haşmet :

Hayırlı kandiller ağalar

0
0
yanıtYanıtla
NURETTİN Oğur:

Bu tür tv dizi leri ve programlar yayından kaldığı sürece sen hem kendini ve kocanı ifşa ediyorsun sanki iyi bir şey yapmış gibi vah teyze kimi kime şikayet ediyor sun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title