Haberler

Türkiye Şehitlerini Uğurladı

Güncelleme:

Dağlıca'daki karakol baskınında şehit düşen sekiz asker, son yolculuklarına uğurlandı.

Hakkari'de PKK saldırısında şehit düşen askerler Van'da düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldı. Şehitler için okunan dualar sırasında Org. Özel'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

DAMATLIĞIYLA UĞURLANDI

1 Temmuz'da evlilik hazırlığı yapan ve düğün davetiyelerini de yakınlarına dağıtmış olan 26 yaşındaki şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş'ün damatlığı, tabutunun üzerine konuldu. Konya Ilgın'da toprağa verilen Gümüş'ün cenazesinde baba Metin, anne Hürriyet, abla Esra, kız kardeş Ebrar ile erkek kardeşi Ahmet göz yaşlarını tutamadı. Cenazeye katılan ve gözyaşlarını tutamayan, şehidin nişanlısı Havva Şenyurt'u ise Gümüş'ün ailesi elinden tutarak teselli etti.

KARADENİZ'DE 3 ŞEHİT

Şehit Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Şehidin eşi Özlem Bulut, 8 aylık bebeği Selçuk ile tabutun başına giderek "Ağlamayacağım, düşmanlarını sevindirmeyeceğim. Senin intikamını oğlun alacak aşkım. Senin gibi kahraman olacak" dedi.

Şehidin annesi Gülbahar Bulut ise "Rahat uyu yavrum. Arkadaşların burada" diyerek şehidin tabutuna sarıldı.

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Camideki törenin ardından vatandaşlar, terör örgütünü protesto eden sloganlar atarak bir süre yürüdü.

Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş da memleketi Giresun'un Tirebolu ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı önce Körliman Camii'ne getirildi. İl Müftüsü Necati Akkuş'un ikindi namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından Doymuş'un cenazesi, yapılan duanın ardından İstiklal Mahallesi'ndeki Kasaplı Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze boyunca şehit annesi Kader Doymuş ile abisi Muhittin Doymuş birbirine sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Trabzonlu Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun cenazesi ise evinden alındıktan sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesinin bulunduğu ambulans, arkasından yürüyen 5 bin kişinin sloganları ve tekbirleri eşliğinde camiye ulaştı. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Cami avlusunda anne Nurten Erosmanoğlu ile baba Ali Sait Erosmanoğlu, tabutun başından uzun süre ayrılmadı ve taziyeleri kabul etti. Şehidin ağabeyleri Cemal ve Salim Erosmanoğlu, kardeşlerinin fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü.

Bu sırada makam aracına yönelen Bakan Şahin, bir grup tarafından yuhalandı. Kalabalık, "Apo'yu alın evinizde besleyin" diye bağırdı.

Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi de Mersin'de toprağa verildi.

Morgdan alınarak Mevlana Mahallesi'ndeki evine getirilen şehidin, Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra tören için konvoy eşliğinde Muğdat Camisi'ne taşındı.

Burada kılınan cenaze namazın ardından Sayın'ın cenazesi, Yalınayak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ZAZACA AĞITLARLA UĞURLANDI

Şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç ise memleketi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Zazaca ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası Galip Kılıç, cenazedeki protokol üyelerine gözyaşları arasında "Ne olur bu işi çözün, yeter artık" dedi.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Hani'nin yaklaşık 4 bin 500 nüfuslu Gürbüz Beldesi, şehitlerini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu belde sakinlerinin tümü cenazeye katılırken esnaf da kepenklerini kapattı.

HAKKARİ'DE OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Baba Kılıç, cenazede oğlunun, kendilerinin endişelenmemesi için Hakkari'de olduğunu gizlediğini, Tekirdağ'da olduğunu söylediğini belirterek, "Ah oğlum, 24 gündür bana 'baba beni Hakkari'ye gönderdiler' demedi" diye konuştu.

Galip Kılıç, çocuklardan Askeri Kılıç'a sarılarak, "O benim babamdı, o benim anamdı, o benim canımdı" diyerek ağıtlar yaktı.

Zazaca ağıtlar yakan anne Kılıç, oğlunun fotoğrafını öperek "Cahit'im kurban olayım sana" diye hıçkırıklara boğuldu.

ŞEHİT ER MUSTAFA TÜRKMEN'İ 6 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Van'daki törenin ardından askeri uçakla Kütahya'ya gönderildi. Anne Türkmen, "Benim oğlum yaşıyor. En güzel yerlere gitti. Dimdik duracağım. O şerefesizler çatlayacak, onları güldürmeyeceğim. Benim bir sürü askerim var, bir sürü çocuklarım var. Oğluma selam duracağım. Askere giderken bana 'dimdik dur' demişti. Ben de dimdik duruyorum. Benim oğlum hep var olacak. Onunla gurur duyuyorum. Beni o şerefsizler yıkamayacaklar" dedi.

Yakınları tarafından alınan şehit cenazesi omuzlar üzerinde Akkaya Köyü Camisi'ne getirildi. Cenazeyi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanan 6 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla cenazenin arkasından yürüdü.

Anne Elmas Türkmen'in, "Güle git ebediyete kuzum" sözleriyse yürekleri burktu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

idris naim şahin türkiye Hakkari Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

title