Haberler

Türk Pilotların Serbest Bırakılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Oran, olay olduğu zaman üzüldüklerini dile getirerek, "Oldukça uzun bir süre iki THY pilotumuz esir kaldı. İki bayramı evlerinde geçiremediler" dedi.

Şu anda pilotların serbest bırakılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Oran, parti olarak hem olayı yakından takip ettiklerini hem de hükümete olay hakkında daha etkin adımlar atması için uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Pilotların serbest bırakılmasının, ailelerine kavuşmalarının ve özgür  kalmalarının sevindirici olduğunu ifade eden Oran, bu durumu mutlulukla karşıladıklarını kaydetti.

Olayın bu noktaya gelmesinde hükümetin izlediği dış politikanın da etkisi olduğunu ileri süren Oran, ancak en azından olayın bu şekilde çözüme kavuşturulmasını olumlu karşıladığını vurguladı.

Bu konunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini kaydeden Oran, "Türkiye sivil havacılığında ilk defa böyle bir olay meydana geliyor. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyorum. Hükümetin bu olayın çözümünde illaki katkısı olmuştur. Bu nedenle bu konuyu fazla da eleştirmek istemiyorum. Bu konuda siyaset yapılmamalı" diye konuştu.

Bir gazetecinin, pilotlar için fidye ödenip ödenmediği yönündeki sorusuna karşılık da Oran, o konular hakkında kimsenin bir şey bilmediğini söyledi.

Oran, "Önemli olan şey ailelerin mutluluğudur" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Murat Akpınar Murat Ağca Umut Oran Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title