Haberler

Türk Kızılayı'ndan Terör ve İç Savaş Mağdurlarına Yardım

Türk Kızılayı Batman Şubesi, Suriye'deki iç savaştan kaçan 5 bin aile ile terör olaylarının yaşandığı bölgelerden kaçarak Batman'a yerleşen bin 100 aileye ramazan ayı boyunca yardım dağıtacak.

Türk Kızılayı Batman Şubesi, Suriye'deki iç savaştan kaçan 5 bin aile ile terör olaylarının yaşandığı bölgelerden kaçarak Batman'a yerleşen bin 100 aileye ramazan ayı boyunca yardım dağıtacak.

Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den gelen 5 bin aileye ramazan dolayısıyla gıda kolisi, çocuk seti ve hijyen seti dağıtacaklarını söyledi.

Şırnak, Mardin, Nusaybin, Silopi, Cizre, Sur gibi terör olaylarının yaşandığı bölgelerden gelerek Batman'a yerleşen bin 100 aileye de nakdi yardım yapacaklarını belirten Tezdiğ, "Suriye'de uzun bir zamandır devam eden bir iç savaş var. Yediden yetmişe binlerce insanın hayatını kaybettiği bir savaş var. Bu savaştan dolayı neredeyse her gün kentimize insanlar geliyor. Bu insanlara ilk etapta en azından ramazan ayında yaralarını saracak kadar gıda, hijyen ve çocuklar için yardım dağıtacağız. Toplam 5 bin Suriyeli aileye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Tezdiğ, bölgede yaşanan terör saldırılarından etkilenerek Batman'a gelerek yerleşen bin 100 aileye de nakdi yardım yapacaklarını vurguladı. İçerisinde 250 lira nakit paranın yüklü olduğu Kızılay Kartları terör mağdurlarına dağıtacaklarını aktaran Tezdiğ, şunları söyledi:

"İlimize göç eden ailelerin mağdur olmaması için Türk Kızılayı Genel Merkezi bir dizi önlem aldı. Bunlardan biri de Kızılay Kart. Bu kartların bir kısmı, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile beraber vatandaşlarımıza dağıtıldı. Vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerin giderilmesi için titizlikle çalışmalar yapılmış ve bütün yardımlar başlamıştır. İlk etapta ramazanda bu insanlar mağdur olmasınlar diye böyle bir yardımda bulunduk. Ama bizim niyetimiz bu insanlara balık yemeği değil, tutmayı öğretmektir. Ramazan sonrasında da inşallah bu yönde çalışmalarımız olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Mardin Şırnak Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title