Haberler

TÜPRAŞ'ın Irak'tan aldığı 140 bin ton ham petrolü taşıyan gemiyle iletişim kesildi

Güncelleme:

TÜPRAŞ'ın Irak'tan aldığı 140 bin ton ham petrolü taşıyan St. Nikolas isimli gemi ile iletişim Umman açıklarında kesildi. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonlarından yapılan açıklamada, askeri tarzda siyah üniformalar ve siyah maskeler giyen 4-5 silahlı "yetkisiz" kişinin bir petrol tankerine çıkarma yaptığı bilgisi geçildi.

Türkiye Petrol Rafinerileri (Tüpraş), Irak'tan alınan 140 bin ton ham petrolü taşıyan St. Nikolas isimli gemi ile iletişimin kesildiğini açıkladı.

TÜPRAŞ, GEMİYLE İLETİŞİMİN KESİLDİĞİNİ DUYURDU

Tüpraş'tan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Yunan armatör firması Empire Navigation'a ait Marshall Adaları bayraklı St. Nikolas isimli gemi ile olan iletişim Umman açıklarında 11 Ocak 2024 saat 06:30 dolaylarında kesilmiştir.

GEMİ, IRAK'TAN SATIN ALINAN 140 BİN TON PETROLÜ TAŞIYOR

Söz konusu gemi, Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan satın aldığımız ve Basra Limanı'ndan rafinerimize ulaştırılmak üzere yola çıkan yaklaşık 140 bin ton ham petrol taşımaktadır.

GEMİDE TÜRK MÜRETTEBAT BULUNMUYOR

Tüm rafineri operasyonlarımız planlandığı şekilde devam etmekte olup, olayın rafineri operasyonlarımıza bir etkisi bulunmamaktadır. Gemide Türk mürettebat bulunmamakta olup, konunun takibi ulusal ve uluslararası yetkililerle iş birliği halinde sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız"

Tüpraş'ın Irak'tan aldığı 140 bin ton ham petrolü taşıyan gemiyle iletişim kesildi

4-5 SİLAHLI VE MASKELİ KİŞİ TARAFINDAN PETROL TANKERİNE ÇIKARMA YAPILDI

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonlarından (UKMTO) yapılan açıklamaya göre, Umman Körfezi'nde bir petrol tankeri askeri üniformalı ve silahlı kişiler tarafından ele geçirildi. Umman'ın Sohar kenti kıyısının yaklaşık 50 deniz mili açıklarında meydana gelen olay sırasında askeri tarzda siyah üniformalar ve siyah maskeler giyen 4-5 silahlı "yetkisiz" kişi tarafından bir petrol tankerine çıkarma yapıldı. Söz konusu petrol tankeriyle irtibatın kesildiği ve İran kıyılarına yönlendirildiği aktarıldı.

Tüpraş'ın Irak'tan aldığı 140 bin ton ham petrolü taşıyan gemiyle iletişim kesildi

TANKERE DAHA ÖNCE EL KOYULMUŞ VE İSMİ "ST NİCOLAS" OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ

Öte yandan tanker izleme şirketi "TankerTrackers"ın X sosyal medya platformundan konuyla ilgili yapılan açıklamada, İran'a doğru yönlendirilen tankerin daha önce ABD tarafından İran petrolü taşıdığı için el konulan ve daha sonra adı "St Nikolas" olarak değiştirilen "Suez Rajan" petrol tankeri olduğu belirtildi.

İranlı yetkililerden konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

ABD, İRAN'A AİT PETROL TANKERİNE EL KOYUP TAŞIDIĞI PETROLÜ SATMIŞTI

İran'a ait yaklaşık 1 milyon varil petrol taşıyan Marshall Adaları bandıralı "Suez Rajan" tankerine nisan sonlarında Afrika'nın güneyindeki sularda ABD donanması tarafından el konulmuştu. ABD, Teksas kıyılarına çektiği tankerin taşıdığı İran'a ait petrolü daha sonra satmıştı.

ABD yönetimi, İran'a tek taraflı uyguladığı yaptırımları gerekçe göstererek Tahran'ın uluslararası petrol ticaretini yasa dışı kabul ediyor ve bu kapsamda İran petrolünü taşıyan gemilere müdahale ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşik Krallık Tüpraş Irak Denizcilik Ulaşım Güvenlik Enerji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

muhammet demirkapı:

Takdir ettim. Devlet hafızası budur. Hakkı olanı almış.

43
15
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Hanas askerleridir

7
42
yanıtYanıtla
mahmut:

askeri helikoppterle çıkarma yapabilecek ameikan terörö örgütleridir.

yanıt39
yanıt10
Hakan Ertem:

Bence sizinkiler bunlar.

yanıt17
yanıt4
H.EvreN Durmaz:

Yahu Mahmut helikopterle çıktıklarını nerden uydurdun ?

yanıt0
yanıt0
Benim Kkk:

Abd hirsizdir bahaneyle cokmustur iranın petrolune

38
5
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Iste asil meslee bu abd hirsizlik yapiyor kimsneim giki cikmiyor iranin petrollerini yasadisi sayiyormus biride cikip sen kimsenin madem oyle bende senin mallrina el koyarim bu gun iranin malini calan yarinda bizimkini calar demiyor gucune dayanarak resmen hirsizlik yapiyor kimse ses etmiyor demokrasi hak hukuk abd ve israile islemiyor abd ye isletemediginiz yasalarinizi kaldirin cope atin

33
5
yanıtYanıtla
Kemal Demirelli:

Ne oldu Karadeniz de çıkan Doğu da çıkan petrole yoksa Halen Iraktan petrol geliyor TÜM PETROL HABERLERİ ASPARAGAS DEMEK

12
16
yanıtYanıtla
Google Hesap:

Günlük türkiyede harcanan 1 milyon varil türkiyede cıkarılan 90 bin

yanıt10
yanıt3
Dr.Kimbel:

Secime yakin petrol müjdesi dogalgaz müjdesi secim bitince petrolde bitiyor dogalgaz da bitiyor putin sagolsun gönderiyor ya keserse yandik

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title