Haberler

Tunceli'de Baraj, Hes ve Madenler Protesto Edildi

Tunceli’de yapımı planlanan baraj, HES ve madenler protesto edildi.

Tunceli'de yapımı planlanan baraj, HES ve madenler protesto edildi.

14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin son gününde Seyit Rıza Meydanı'nda bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve şarkıcı Ferhat Tunç'un da bulunduğu kalabalık, baraj, HES ve madencilik faaliyetlerini protesto etti. "Bize hayat veren bu topraklara biz de bir hayat borçluyuz, doğamızın talanına izin vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan grup, slogan atarak 5 kilometre uzaklıktaki Munzur Vadisi Milli Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca çevrede bulunan vatandaşlar da eylemcilere destek verdi. Milli Park girişinde yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından baraj ve HES'ler için alınan üstün kamu yararı kararı protesto edildi. Üstün kamu yararı kararının kendileri için yok hükmünde olduğunu belirten Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, kararı temsil eden kağıt parçasını Munzur Nehri'ne bıraktı.

Açıklamanın ardından dönüş yolunda vatandaşlar, Tunceli-Ovacık Karayolu'nda 5 kilometrelik halay oluşturdu. Alkış, slogan ve halaylarla baraj ve HES'leri protesto eden grup, eylemlerini Seyit Rıza Meydanı'nda sona erdirdi.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapımı planlanan 4 baraj ve 6 HES projesi bulunuyor. Kent genelinde toplam 26 baraj ve HES'in yapımı planlanırken, 145 şirkete de madencilik arama ruhsatı verildi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Bul Munzur Vadisi Ferhat Tunç HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title