Haberler

Tügva Binasına Patlayıcıyla Saldırı Düzenlediği İddiasıyla Yargılanan Besra Yalçın'ın 52,5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Güncelleme:

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurlu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Besra Yalçın 21 yıl 3 aydan 52,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurlu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Besra Yalçın 21 yıl 3 aydan 52,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurlu üyesi olduğu TÜGVA'nın İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Temsilciliği'ne 21 Nisan 2022'da sabah saatlerinde el yapımı patlayıcı bırakarak saldırı düzenlediği iddia edilen tutuklu sanık Besra Yalçın'ın yargılanmasına önceki gün devam edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya tutuklu sanık Besra Yalçın ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

TANIK DUMAN: O ŞAHIS BU ŞAHIS MI TAM EMİN DEĞİL, SESİNİ DUYSAM DA HATIRLAMAM

Duruşmada tanık olarak dinlenen taksici Erol Duman, "Ben Halkalı Merkez Durağı'nda çalışıyorum. Müşteri anonsunun verilmesi üzerine 1,55 boylarında üzerinde rengini hatırlamadığım bir sweet ve mavi bir kot pantolonu olan bayanı Marmara'ya bıraktım. 20-30 yaşları arasında olduğunu tahmin ettiğim bayan şoför koltuğunun arkasına oturdu, Marmaray Halkalı Durağı'na gitmek istedi, benden maske istedi, bende maske olmadığı için vermedim. O zamanlar korona vardı. O şahıs bu şahıs mı tam emin değilim. Sesini duysam da hatırlamam ben her gün bir çok yolcu alıyorum, o şahıs bu şahıs mı bilmiyorum" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI: KAMERA KAYITLARI İNCELEMELERİ SONUCUNDA YALÇIN'IN SUÇU İŞLEDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın kovuşturma aşamasında alınan beyanlarında kendisini suçtan kurtarmaya yönelik beyanlarının olduğunun anlaşıldığı, bu beyanlarına itibar edilmemesinin gerektiği belirtildi. 21 Nisan 2022 günü İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan TÜGVA' ya yönelik bombalamanın ardından yapılan kamera çalışmalarının sonucunda, zaman ayarlı boru tipi bombayı koyan koyu renkli çarşaflı giyimli kişinin, eylemi gerçekleştirdikten sonra Gaziosmanpaşa ilçesi Cengiz Topel Caddesi'nden İETT otobüsüne bindiği anlatıldı. Şüphelinin, daha sonra sırasıyla Gaziosmanpaşa ilçesi Küçükköy semtine, Edirnekapı metrobüs durağına, Sefaköy metrobüs durağına geçtiği, bu duraktan indikten sonra minibüs ile Küçükçekmece ilçesi İnönü Mahallesi'ne geçip burada Maslak Çeşme Caddesi üzerinde inerek devamında yaya olarak Halkalı Merkez Mahallesi Çamlık mevkisine geçtiği, Çamlık Parkı içerisinde bulunan iki çöp kovasına üzerinde bulunan kıyafetleri attığı, daha sonra ise Marmaray Halkalı İstasyonu'ndan Pendik'e geçtiği, buradan da Tuzla'ya geçerek ikamet ettiği adrese gittiğinin tespit edildiği aktarıldı. Kamera incelemeleri sonucunda Besra Yalçın'ın suçu işlediğinin tespit edildiği anlatıldı.

52,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Besra Yalçın'ın "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi", "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlarından 21 yıl 3 aydan 52,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ADLİ TIP RAPORUNDA, GÖRÜNTÜ ÖRNEKLERİNİN KARAR VERMEK İÇİN YETERSİZ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Öte yandan, dosyaya eklenen olaya ilişkin görüntülerde yer alan kişinin sanık Besra Yalçın olup olmadığına dair Adli Tıp Adli Bilişim İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi tarafından hazırlanan raporda, görüntü örneklerinde yer alan kişi ile Besra Yalçın'a ait görüntü örneklerinin kısmi olarak benzerlik gösterdiği ancak karar vermek için yetersiz olduğu belirtildi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşmayı eksik hususların giderilmesi ve mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi. Sanık Besra Yalçın'ın tutukluluk halinin ise devamı kararlaştırıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Gaziosmanpaşa İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title