Haberler

Tripolis Antik Kenti 2013'e Hazırlanıyor

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinde bulunan, iki bin yıl önce ticaretin önemli merkezlerinden Tripolis antik kenti yeniden ayağa kaldırılıyor.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinde bulunan, iki bin yıl önce ticaretin önemli merkezlerinden Tripolis antik kenti yeniden ayağa kaldırılıyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı ve diğer yetkililer, Yenicekent beldesinde devam eden Tripolis antik kenti kazı çalışmalarını inceledi.

Tripolis antik kentine önem verdiklerini belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, antik kentteki çalışmaların 12 ay boyunca devam edeceğini söyledi. Antik kentin ayağa kaldırılması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Vali Demir, "İki bin yıllık pazar yeri toprağın altında sapasağlam duruyor. Kapalı pazar yeri 2013 yılının yaz döneminde tamamen günyüzüne çıkarılacak. Denizli'nin ticaret ve sanayi kültürünün buralara nasıl geldiğini bu pazarla daha iyi anlayacağız. Çünkü, iki bin yıl önce Tripolis, bölgenin en önemli ticaret ve tarım merkeziydi" dedi.

Hedeflerinin, Antik Çağ'da kapalı olarak kullanılan alanı açarak önümüzdeki yıl turizmin hizmetine sunmak olduğunu kaydeden Vali Demir, şöyle konuştu: "2013 yılı sonuna doğru bu pazar yeri turistik anlamda satış yapılabilecek hale getirilecek." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenicekent Denizli Buldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title