Haberler

Trakya Üniversitesi Teknik Altyapısını Güçlendiriyor

Güncelleme:

TRAKYAKA Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Trakya Üniversitesi'ne ait projelerin uygulama süreci başladı.

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İpsala Meslek Yüksekokulu tarafından uygulanacak olan laboratuvar projelerine ilişkin sözleşmeler Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalandı.

Trakya Üniversitesi ve bölgedeki işletmeler arasındaki işbirliğine yönelik altyapının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan laboratuvar projeleri TRAKYAKA desteği ile hayata geçti. Ajansın son mali destek programları aracılığıyla toplam bütçelerinin yüzde 70'lik bölümü TRAKYAKA tarafından finanse edilecek olan projeler, sözleşmelerin imzalanmasıyla uygulama safhasına geçmiş oldu.

Edirne Teknik Bilimler MYO tarafından hazırlanan 'Nümerik Tezgahlarla (CNC) İlgili Sektöre İlişkin Operatörlerin Yetiştirilmesi' ve İpsala MYO'ya ait 'İpsala MYO Laboratuvarlarının Bölge Sanayicilerinin Teknik Eğitim ve Ar-Ge İhtiyaçlarını Karşılayacak Şekilde Modernizasyonu' projeleri yaklaşık 400 bin TL'lik bir kaynağın kullanımı ile uygulanacak.

Mezun öğrencilerin kalifiye iş gücü olmalarının sağlanmasına ve istihdam edilme oranlarının artırılmasına hizmet edecek, öğrencilere ve bölgedeki dezavantajlı bireylere uygulamalı mesleki eğitim verilmesini sağlayacak olan makine laboratuvarı Edirne Teknik Bilimler MYO projesi ile kurulacak. 104 bin TL'lik bütçesinin 78 bin TL'lik bölümü TRAKYAKA'dan hibe desteği olarak karşılanacak proje ile verilecek eğitimler sayesinde öğrenciler makine parçaları üretimi hakkında pratik bilgi sahibi olacak. Proje kapsamında ayrıca Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile nümerik tezgahların (CNC) tanıtılması ve kullanımının öğretilmesi amacıyla en az 400 kişinin katılacağı kurslar düzenlenecek.

İpsala MYO tarafından hazırlanarak Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan laboratuvar projesi ise bölge sanayicilerinin ürünlerini geliştirerek ulusal ve uluslararası rekabete katılmalarına katkı sağlayacak. Ar-Ge faaliyetleri için dışarıdan destek almak durumunda kalan çok sayıda işletme bundan böyle büyük bir zahmetten kurtulmuş olacak.

İpsala MYO'nun altyapısı bu proje ile geliştirilecek olan laboratuvarı ve yeni kurulacak olan mekatronik laboratuvarı sayesinde işletmeler bu hizmete çok daha kolay ve ucuz yoldan ulaşacak. İşletmeler ayrıca bu laboratuvarlardan personel teknik eğitimleri için de yararlanabilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler de laboratuvarlardan faydalanarak iş gücü piyasalarının ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklere kavuşacak. Proje 290 bin TL ile hayata geçerken bütçesinin yaklaşık 190 bin TL'lik bölümü Ajans tarafından finanse edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trakya Bölgesi Yener Yörük İpsala Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title