Haberler

"Trakya Romanlarıyla Buluşma" Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: ''Kızlarımızı okula gönderelim, asla çocuk yaşta gelin yapmayalım. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlen...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Kızlarımızı okula gönderelim asla çocuk yaşta gelin yapmayalım. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlendirmeyelim. Mutlaka resmi nikah yaparak evlilik birliğini gerçekleştirelim" dedi.

Şahin, Mimar Sinan Spor Salonu düzenlenen, "Trakya Romanlarıyla Buluşma" programında, Türkiye'de herkes huzurlu ve mutlu olmadıkça, kendilerinin de mutlu olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir gökkuşağı olduğunu, gökkuşağının en güzel renginin ise Romanlar olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Eğer cansa, eğer insansa bizim başımızın tacıdır dedik. 'Gönlümüzün sultanıdır' dedik. Biz roman kardeşlerimize bu şekilde baktık. Türkiye bir aile ise bu ülke büyük bir gökkuşağı ise en güzel rengi Romanlardır. O rengi içinden çıkarttığımız zaman çok şey eksik kalacak dedik. Özellikle bir anne olarak, bir kız kardeşiniz olarak mutlaka kızlarınızın okullaşmasını, maddi imkansızlıklar nedeniyle okumuyorsa destek vermeyi çok önemsiyoruz. Kızlarımızı okula gönderelim asla çocuk yaşta gelin yapmayalım. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlendirmeyelim. Mutlaka resmi nikah yaparak evlilik birliğini gerçekleştirelim." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title