Haberler

Trabzon'da CHP ve Stk'lardan Protesto Eylemi

TRABZON' da CHP'liler ve bazı Sivil Toplum Örgütleri, Cumhuriyet gazetesi operasyonu ve partilerine yönelik saldırılara tepki için Atatürk Alanı'nda protesto eyleminde bulundu.

TRABZON' da CHP'liler ve bazı Sivil Toplum Örgütleri, Cumhuriyet gazetesi operasyonu ve partilerine yönelik saldırılara tepki için Atatürk Alanı'nda protesto eyleminde bulundu. Eylemde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, "Yapılmak istenen, tüm muhalefet odaklarının direnme zeminlerini ortadan kaldırarak oldu bitti ile başkanlık rejimini hayata geçirmektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik saldırılar ve Cumhuriyet Gazetesi'nde görevli gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki için CHP-Birleşik Haziran Hareketi, KESK Şubeler Platformu, Halkevi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası üyeleri ve vatandaşlar Atatürk Alanı'nda toplandı. Bu sırada Atatürk Anıtı önünde, Cumhuriyet Gazeteleri ile gazete okuma eylemi gerçekleştirildi.

Eylemde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, " AKP'nin iktidar ortağı FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile ülkenin içine sokulduğu süreç, KHK'ler, hukuksuz uygulama ve operasyonlar ile tüm muhalifleri sindirme ve susturma sürecine dönüşmüştür. İktidar darbeyi Allah'ın lütfü olarak görüp darbe fırsatçılığı yaparak ülkeyi uçuruma sürüklüyor. 93'üncü yıldönümü ile 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'i selamlayışımızın üzerinden geçen 3 gün içerisinde yaşananlar artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir. KHK'ler ile savunma hakkı yok sayılıp yargı süreçleri işletilmeksizin on binlerce kamu görevlisi görevden alınıyor. Avukatlara getirilen kısıtlama ile savunma hakkı engelleniyor. İlimizde Atatürk büstlerine kabul edilemez, çirkin saldırılar yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'na önce Artvin'de, sonrasında bir asker cenazesinde gerçekleşen fiili saldırıların ardından Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan silahla yaralanıyor. Seçilmişlere yönelik hukuksuz tutuklamalar gerçekleştirilip, rektörlük seçimleri kaldırılıyor. Son olarak da Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon gerçekleştiriliyor" dedi.

İKTİDARIN BAŞKANLIK OPERASYONU

"Yapılmak istenen, tüm muhalefet odaklarının direnme zeminlerini ortadan kaldırarak oldu bitti ile başkanlık rejimini hayata geçirmektir" diyen Akyüz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün Cemaat ile kol kola Cumhuriyet Gazetesi'ne Ergenekon operasyonu yapanlar, şimdi de 'Cemaatçilik suçlaması' ile operasyon gerçekleştiriyor. Bu çok açıktır ki iktidarın başkanlık operasyonudur. Ülkeyi kaosa sürüklemektir. Oysa ülkemizin her zamankinden çok demokrasiye, hukuka, adalete, özgürlüklere ve kardeşliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Trabzon Emek ve Demokrasi güçleri olarak Cumhuriyette yönelik operasyon ile somutlaşan tüm saldırıları protesto ediyor, düşünce ve ifade özgürlüğünü, haber alma hakkını teslim alamayacaklarını ifade ediyoruz. Gün hep beraber olmanın, omuz omuza vererek memlekete sahip çıkmanın, dayanışmayı büyütmenin günüdür" dedi.

Kalabalık, eylemin ardından dağıldı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Gazetesi Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title