Haberler

Alt yapı çalışmaları sırasında su sarnıcı ve bazı objeler bulundu

Güncelleme:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince yapılan alt yapı çalışmaları sırasında bazı tarihi kalıntılara rastlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince yapılan alt yapı çalışmaları sırasında bazı tarihi kalıntılara rastlandı.

TİSKİ ekiplerinin Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi'nde yaptığı alt yapı çalışmaları sırasında kemerli kubbe şeklinde kalıntı ile tarihi zincir ve bazı metal parçalar bulundu.

Ekipler çalışmalarını durdururken, bölgeye gelen uzman ekipler de tarihi kalıntılarla ilgili incelemelerde bulundu.

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma yapılan cadde ve çevresinin antik dönemlerden beri yaşam alanı ve ticaret aksı olan Boztepe-Meydan- Pazarkapı- Çarşı-Antik Liman ve sur içi bölgesi içerisinde olduğunu söyledi.

Erüz, caddenin 1917 yılında açılmış bir yol olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yol güzergahı üzerinde toprak altında katmanlar şeklinde eski dönemlerdeki yerleşimlere ait yıkılmış tapınak, kilise, hamam, çeşme, antrepo, konaklama yapıları ve evlere ait temel duvarları, çökmüş yapı kalıntıları, zemin mozaik ve döşemeleri, su kuyusu, mahzen, sarnıç ile kanalizasyon menfezlerine ait kalıntılar bulunuyor."

Bu alanlarda yapılacak alt yapı ve bina temeli kazılarında yüzey ile arasındaki tabakalarda 7 metre olması gerektiğini işaret eden Erüz, "Bilinen 2500 yıl önce Pontus, Roma, Bizans, Komnen devleti ve Osmanlı'dan daha eski dönemlere ait yapı kalıntılarla, taşınır arkeolojik eser bulunma ihtimali oldukça yüksek." dedi.

Erüz, tarihi semtlerdeki tüm alt yapı ve temel kazılarının arkeologlar gözetiminde yapılması gerektiğini de vurguladı.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da çalışma yapılan alanın kazı güzergahında değişikliğe gidileceğini belirtti.

Tekataş, "Kalıntının bulunmasıyla birlikte ekipler o bölgede çalışmalarına ara vererek, alt kısımlarda çalışmalarına devam ediyor. Tarihe saygımız var. Ocak ayında başladığımız alt yapı çalışmalarımıza bir süre daha devam edeceğiz. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Ortahisar Trabzon Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title