Haberler

Son dakika haber | Ticaret Bakanı Muş: "Amerikalı yatırımcıları önemli bir ortak olarak görüyoruz"

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre NEW Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ABD ile ilişkileri çok önemsediklerini belirterek, "Amerikalı yatırımcıları önemli bir ortak olarak görüyoruz ve iş birliği yapmaya her daim hazırız." dedi.

NEW Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ABD ile ilişkileri çok önemsediklerini belirterek, "Amerikalı yatırımcıları önemli bir ortak olarak görüyoruz ve iş birliği yapmaya her daim hazırız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyince (TAİK) düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılan Ticaret Bakanı Muş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mevcut üretim ve yedek kapasitesi, istikrarlı iş ortamı, olası şoklara karşı dirençli ve risk almaktan kaçınmayan firma altyapısı ve güçlü girişimcileriyle yeterli bir donanıma sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu donanımın sağlandığını son 20 yılda gerek siyasi gerek ekonomik gerilimlerle geçtiği testlerden başarıyla çıkarak ispatladığını belirten Muş, Ukrayna'daki savaşın da bir kez daha sınadığı Türkiye ekonomisinin ve sanayi kapasitesinin bu durumu bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

Muş, güçlü bir zeminde hareket eden Türkiye'nin kalkınma hamlesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sekteye uğratmadan devam ettireceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ticaretteki temel vizyonu teknolojik dönüşümü tamamlayarak rekabet gücü yüksek bir üretim ve ticaret üssü haline gelmektir. Bu bağlamda ABD ile ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Bu çalışmalarda Amerikalı yatırımcıları önemli bir ortak olarak görüyoruz ve iş birliği yapmaya her daim hazırız. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için gerekli irade ve isteğin her iki tarafta da bulunduğunu biliyoruz. Amerikan ve Türk iş çevrelerinin bu konudaki arzumuzu paylaşıyor olduğuna inanıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Söz konusu toplantıda, P&G, Boeing, SpaceX, Amazon, Meta, AmerisourceBergen, Citigroup, JP Morgan, Ford, Plug&Play, Anheuser-Busch, Coca Cola ve GE gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri yer aldı.

ABD'li şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra Kibar Holding, Limak, Hepsiburada, Borusan Holding, Getir, Türk Telekom, TUSAŞ ve THY gibi Türk şirketlerinin yöneticileri de toplantıya katıldı.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Muş'un konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Muş Türkiye Muş Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title