Haberler

Tatilciler, Silifke'de Üst Geçit İçin Yol Kapattı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı turistik Atakent Mahallesi'nde 150 kişilik tatilci, meydana gelen ve daha önceden ölümlü trafik kazalarına sebep olan yol güzergahında üst geçit yapılmasını istedikleri gerekçesiyle Mersin-Antalya karayolunu dört saat boyunca çift yönlü ulaşıma kapattı.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı turistik Atakent Mahallesi'nde 150 kişilik tatilci, meydana gelen ve daha önceden ölümlü trafik kazalarına sebep olan yol güzergahında üst geçit yapılmasını istedikleri gerekçesiyle Mersin- Antalya karayolunu dört saat boyunca çift yönlü ulaşıma kapattı.

Bir sürücünün karşıdan karşıya geçmek isteyen 6 yaşındaki çocuğa çarpması nedeniyle toplanan tatilciler, yolu ulaşıma kapattı. Bu mevkide zaman zaman ölümlü trafik kazaların meydana geldiğini belirten tatilciler, sorunun çözümü için üst geçit yapılmasını istediklerini ifade ettiler. Çoğunluğu tatile gelen tatilcilerden oluşan kalabalık, jandarmanın uyarılarına rağmen yolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapattı.

Tatilcileri sakinleştirmeye çalışan jandarma komutanları halkın hassasiyetini anladıklarını, kendilerinin de çocukları bulunduğunu anımsatarak en kısa sürede gerekli tedbiri alacaklarını bildirdi.

Jandarmayı dinlemeyen tatilciler yolu trafiğe kapatmayı sürdürürken, olay yerine Silifke Kaymakamı'nın gelmesini ve kendilerine söz verilmesi üzerine yolu trafiğe açacaklarını belirttiler.

Kaymakamı yolun ortasına oturup alkış çalarak bekleyen tatilciler yaklaşık 10 kilometrelik uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldular. Klakson çalan ve 4 saat yolda bekleyen sürücüler ise araçlarından çıkarak gölge yerde oturup protestonun bitmesini beklediler.

Olay yerine gelen Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, vatandaşlardan yolu ulaşıma açmalarını istedi. Damatlar, tatilcilerin taleplerini dinleyerek yetkili mercilere taleplerin iletileceğini söyledi.

Tatilciler, daha sonra eyleme son verip, yolu trafiğe açtı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silifke Antalya Atakent Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title