Haberler

Tataristan, Türkiye-Rusya Krizinde Tarafını Seçti: Türkler Kardeşimiz

Güncelleme:

Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizin kendileri için sancılı bir süreç olduğuna dikkat çekerek "Türk halkı bizim kardeşimiz" dedi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerin kendileri için "sancılı" bir konu olduğunu belirtti, Türk halkının Tatarların dostu ve kardeşi olduğunu söyledi.

"DİLİMİZ VE DİNİMİZ BİR"

Tataristan'ın Business-online internet sitesinin haberine göre, geleneksel yıllık basın toplantısında konuşan Minnihanov, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Moskova-Ankara arasında yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk halkının, Tatarların dostu ve kardeşi olduğunun altını çizen Minnihanov, "Biz aynı dili konuşuyoruz ve aynı dine mensubuz" dedi.

YATIRIMLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Türk iş adamlarının Tataristan'daki yatırımlarına dikkati çeken Minnihanov, "1,5 milyar dolarlık yatırım yaptılar, çalışanlarının yüzde 95-98'i Tataristan ve Rusya vatandaşı olan modern fabrikaları var. Bu şirketler Rusya'da yerleşik" şeklinde konuştu.

"SİYASİ ANLAŞMAZLIKLAR GEÇER"

Türk yatırımcılarla olan ilişkiler ve mevcut Türk yatırım ve projelerinin korunmasının önemini vurgulayan Minnihanov, bu konudaki çalışmaların yasalar çerçevesinde yürütüldüğünü, yatırımcılarla görüş ayrılıklarının olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin sevilen tatil destinasyonu olduğunu da belirten Minnihanov, "Siyasi anlaşmazlıklar geçer. İlişkileri ve var olan projeleri korumak lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tataristan Cumhuriyeti Rüstem Minnihanov Moskova Dünya Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (121)

derbederMobil-ANDROID:

ulen taraf tutsan ne yazar ac ulkenin bize faydasi olmaz

6
66
yanıtYanıtla
Sensei:

Aç dediğin tataristansa yanıldın. Rusya ise baya yanıldın.

yanıt0
yanıt0
Sensei:

Tataristanı bilmiyorsun anlaşılan

yanıt0
yanıt0
Kamil Demirci:

Derbeder kardeş aç dediğin ülkenin petrolünden haberin yok anlaşılan , inter netten araştırıver bizahmet.

yanıt0
yanıt0
mtMobil-ANDROID:

bunlar Türk kardeşim soydasimiz ya Kürtler nankör yediği ekmeğe iseyen hainler yalanmiyim Varol Tatar kardeşlerim gurur duydum

50
6
yanıtYanıtla
Laz53Mobil-ANDROID:

Ben lazim benim cok degerli kurt arkadaslarim var. hepside vatanini milletini seven mukemmel insanlar. ama iste gelin gorun ki hainler de cok. ama bitecek bunlar...

46
8
yanıtYanıtla
trabzonlu:

o senden kaynaklaniyor benimde cok kürt arkadasim var vatan hanini namazsiz kitapsiz Allah tanimayan kafirleri arkadas etmem Allahsizlarinda bir sürü kurt arkadasi var ve hepsi pkk li anladin mi simdi

yanıt9
yanıt3
DUMANKAAN:

içimizden biri de sçmasa olmaz arkadaş. nerde değerleri biz göremiyoruz

yanıt1
yanıt0
CCC:

ZATEN İÇİMİZDEKİ VATAN HAİNLERİNİN ÇOĞUNUN NEFRETİ IRKA DEĞİL DİNE DAYALIDIR . İÇİMİZDEKİ HAİNLER BAYRAĞIMIZDAKİ HİLALE KATLANAMIYORLAR . HDP DENEN TERÖRİST PARTİ BUNU AÇIKÇA BELLİ ETMİŞTİR . ALMANYADAKİ MİTİNGLERİNDE TÜRKİYE BAYRAĞI KALDIRILMIŞ VE AZERBAYCAN BAYRAĞININDA HİLAL OLAN KISMI DÜĞÜMLENMİŞTİR . BUNLARIN TEK DERDİ İSLAMLA BAŞKA BİŞEYLE DEĞİL .

yanıt6
yanıt1
ccc:

Bütün Türkler bir ordu katılmayan alçaktır!

29
2
yanıtYanıtla
Tüm 121 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title