Haberler

Talat'tan Barroso'ya Mektup

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Mannuel Barroso'ya Gönderdiği Mektupta, Türkiye İlerleme Raporu'nun Kıbrıs ile İlgili Bölümündeki Yanlışa Dikkat Çekerek, Kıbrıs'ta 8 Temmuz Anlaşmasıyla Başlayan Süreci Kendilerinin Başlattığını Belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Mannuel Barroso'ya gönderdiği mektupta, Türkiye İlerleme Raporu'nun Kıbrıs ile ilgili bölümündeki yanlışa dikkat çekerek, Kıbrıs'ta 8 Temmuz anlaşmasıyla başlayan süreci kendilerinin başlattığını belirtti.

Talat mektubunda, 8 Temmuz anlaşmasına atıfta bulunarak, söz konusu sürecin raporda yer aldığı gibi Annan-Papadopulos görüşmesinin ardından değil, Kıbrıs Türk tarafının gündelik sorunların çözümü ile ilgili yapmış olduğu çağrıların ardından hayat bulduğunu vurguladı.

Talat, söz konusu raporda, 8 Temmuz anlaşmasına atıfta bulunulurken, bu sürecin BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos arasında Şubat ayında Paris'te gerçekleşen görüşme sonrası başlatıldığı izlenimi yaratıldığına dikkat çekti.

Adadaki iki taraf arasında, sağlık (kuş gribi gibi), çevre ve suç gibi gündelik konuları ele almak üzere bir mekanizma kurulması yönünde Kıbrıs Türk tarafının yapmış olduğu sayısız çağrıyı hatırlatan Talat, buna müteakip, böyle bir sürecin, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller tarafından, 17 Şubat 2006 tarihinde her iki tarafa da gönderilen bir mektup ile en sonunda BM tarafından önerildiğini vurguladı.

Talat, Komisyon'un uyarıları dikkate almak yerine, rapordan böyle bir hatayı çıkarmamayı uygun bulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title