Haberler

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Adana'daki gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Komiser Mustafa Sarı için valilik bahçesinde tören düzenlendi Vali Coş."Türk polis teşkilatı, aziz milletine ibadet aşkıyla hizmet eden, bu uğurda maruz kaldığı"...

- Adana'daki gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Komiser Mustafa Sarı için valilik bahçesinde tören düzenlendi

Vali Coş: "Türk polis teşkilatı, aziz milletine ibadet aşkıyla hizmet eden, bu uğurda maruz kaldığı her türlü saldırıya göğsünü siper eden bir fedakarlar ordusudur"

"Türk polisi, aziz milletimizin geleneksel şefkati ve merhameti içinde hizmetle yükümlü olduğu milletine, şehitler de verse, gaziler de verse görev yapmaya en iyi şekilde devam edecektir"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmada, Komiser Musafa Sarı'nın, vatandaşın huzur ve güvenliği, Türk bayrağının özgürce dalgalanabilmesi, birlik ve beraberliğe kastedenlerin, demokrasiye yan bakanların amacına ulaşamaması için üstlendiği kamu düzenini korumak amacıyla  görev yaparken şehit olduğunu ifade etti.

Türk polis teşkilatının milletin hizmetinde olduğunu dile getiren Coş, "Polisimiz, birtakım kendini bilmezlerin ifade ettiği gibi paralı köleler değildir. Türk polis teşkilatı, aziz milletine ibadet aşkıyla hizmet eden, bu uğurda maruz kaldığı her türlü saldırıya göğsünü siper eden bir fedakarlar ordusudur. Bunun için, şanlı bayrağımız, devletimiz, cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel ilkelerinin korunması için, rejimimizin korunması için üstlendiği her görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir" dedi.

Coş, demokrasinin nimetlerinden istifade ederek toplantı ve yürüyüş hakkını kötüye kullanarak vatandaşları şiddeti maruz bırakmak ve birbirine düşürmek isteyenlerin ve şiddete başvuranların olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Dün yaşadığımız gibi sadece şehit Komiser Mustafa Sarı'yı kaybetmemiz değil, aynı zamanda Kasım Gülek Köprüsü üzerinde Ferdi Şenol isimli 12 yaşındaki bir çocuğumuzu da köprüden aşağıya atma vahşetini işleyenlerin, savaşta bile dokunulmaması gereken ambulansı bile kuşatıp zarar verenlerin, demokratik haklarını kullandıklarını ifade etmek mümkün değil. Şiddetin başladığı yerde hak ve hukuk biter. Bunun için bu vesileyle şehidimizi kaybetmenin acısı içinde ifade ediyoruz ki, herkes bugün çok daha iyi düşünsün. Olayları tahrik etmek, teşvik etmek, vatandaşın bir kesimini diğer kesimine karşı kışkırtmak, devletin güvenlik kuvvetlerini hedef haline getirmek, Türk bayrağının, Atatürk ilkelerinin en önemli savunucularından olan Türk polis teşkilatını hedef haline getirmek, hiç kimsenin menfaatine değildir. Bunun için herkes dikkatli olmalı, sorumluluğunu unutmamalı ve bir büyük aile olan polis teşkilatının sabrının kıymetini iyi bilmelidir. Türk polis teşkilatı, Adana özeline indiğimizde protesto gösterilerinin demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için kentte her türlü özeni göstermiş, miting ve toplantıya müdahale etmemiş, ancak korumakla yükümlü olduğu yerlere yönelik saldırıların başlaması üzerine her seferinde kalabalığı defalarca uyardıktan sonra elindeki imkanları kullanarak taşkınlığı şiddeti önlemeye çalışmıştır. Bunun için de yasalar çerçevesinde hareket etmiştir."

Vali Coş, bazı görevlilerin kayıtlarına da yansıyan görüntülerde, toplu olaylara müdahale aracının önüne  çıkıp durdurmaya çalışan bir kadın göstericinin, başka bir göstericinin attığı taş sonucu yaralandığını da anlattı.

Yaralanan kadına ilk müdahaleyi polisin yaptığını vurgulayan Coş, "Türk polisi aziz milletimizin geleneksel şefkati ve merhameti içinde hizmetle yükümlü olduğu milletine, şehitler de verse, gaziler de verse görev yapmaya en iyi şekilde devam edecektir. Provakatörler ne kadar kışkırtırlarsa kışkırtsınlar, milletiyle polis teşkilatını, güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmeyi başaramayacaklardır" diye konuştu.

Taş ve sopayla, çatılardan kiremit atarak, polise, ambulansa, polisin korumakla yükümlü olduğu bina ve tesislere, kamuya ait tesislere saldırmak ve zarar vermenin demokratik hak olmadığını belirten Coş, bunu "vandallık ve vahşet" olarak nitelendirdi.

Emniyet Müdürü Gürkan

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da dün gece protesto için toplanan gruba "Eylemin yasa dışı boyuta geldiği, dağılmaları, aksi takdirde yasal işlem yapılacağı" şeklinde defalarca anons yapılmasının ardından vatandaşlardan çoğunun kalabalıktan ayrıldığını, yaklaşık 200 kişilik provakatör grubun ise polise taş attığını, çevredeki binalara zarar verilmesi üzerine son kez dağılmaları yönünde uyarı yapıldıktan çalışma başlatıldığını aktardı.

Gruptan yaşları 18'in üzerinde 23 göstericinin yakalandığını bildiren Gürkan, göstericilerden çoğunun asayiş suçlarından kayıtlarının olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Şehit Komiser Sarı'nın kendisini topluma ve mesleğine adamış, mesai arkadaşlarıyla daima uyum içinde çalışmış bir polis olduğunu ifade eden  Gürkan, şöyle devam etti:

"Polis teşkilatımız tarih boyunca yasalardan aldığı güç ve yetkiyle her zaman demokrasi ve özgürlüklerin teminatı, koruyucusu olmuştur. Bizlerin gerektiği anda vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canımızı seve seve feda edeceğimize yemin ederek bu göreve başladığımızı özellikle hatırlatmak istiyorum. Her zaman olduğu gibi bugün de polisimiz acılarını yüreğine gömecek ve milletimizin huzuru için yine fedakarca görev yapmaya devam edecektir. Milletimizin birlik ve beraberliğini, huzur ve güven ortamını bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacak, buna asla güçleri yetmeyecektir. Polis teşkilatı olarak her zaman gücünü yasalardan alırken, gerektiği zaman sevgi, sabır ve hoşgörünün timsali olarak görevimizi yerine getirirken, bu aziz milletin haklı takdirini aldık ve almaya da devam ediyoruz. Acımızı yüreğimize gömerek vatan için, bayrak için, bu aziz milletin güvenliği için aynı sabır ve kararlılıkla devletin vakar ve ciddiyetine yakışır bir tarzda görevimize devam edeceğiz. Çünkü biz demokrasinin savunucusu, insan haklarının koruyucusu, milletininin sevdalısı, kanunun, rejimin timsali polisleriz."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Arif Gökce tarafından okunan duanın ardından şehit Komiser Mustafa Sarı'nın cenazesi yarın cuma namazının ardından defnedileceği Osmaniye'nin Düziçi ilçesine gönderildi.

Cenaze törenine şehidin 4 aylık hamile eşi Eda Sarı, ailesi, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Sezai Bostancı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile diğer ilgililer katıldı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için dün yürüyüş yaparak polise taş atan gruba müdahele edilirken, olaylarda Komiser Mustafa Sarı, inşaatı devam eden alt geçide düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetmişti. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Taksim Politika Güncel Haberler

title