Haberler

Tahrip Edilen Palmira'nın Tarihi Eserleri Cenevre'de Çıktı

Güncelleme:

Geçen yıl IŞİD tarafından bir süreliğine ele geçirilen tarihi Palmira antik kentindeki bazı tarihi eserler İsvçire'nin Cenevre kentindeki serbest limanda yakalandı.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan serbest limanda IŞİD tarafından imha edilen antik kent Palmira'ya ait tarihi eserler ele geçirildi. Limanda el konulan tarihi eserlerden üçünün Palmira'dan, beşinin de Yemen'den geldiği tespit edildi. The Guardian'da yer alan habere göre, eserlerin içinde 3. ve 4. yüzyıl arası döneme ait bir Afrodit başı ile iki hüzünlü cenaze töreni kabartması da bulunuyor.


SERBEST LİMANLARDA KAÇAK MAL KOLAYLIĞI

Serbest limanlarda, yüksek kıymetteki mallar vergiden muaf tutularak, birkaç soruya verilen cevap sonrası geçişi serbest bırakılıyor. Palmira, Mayıs 2015'te IŞİD tarafından işgal edilmiş, kentin pek çok tarihi eserinin yok edildiği ileri sürülmüştü. Yağmalandığı söylenen diğer eserlerin ise ülke dışına kaçırıldığı tahmin ediliyordu. ABD'nin işgal ettiği Irak'ın başkentindeki önemli tarihi kütüphaneler ve müzelerdeki birçok eser de, bir süre sonra Batı'da ortaya çıkmaya başlamıştı.


PALMİRA

UNESCO tarafından dünya kültür mirası ilan edilen Palmira'nın geçmişi neolitik çağa kadar uzanıyor. Çöl ortasında kervanların uğrak yeri olan kent, en görkemli çağını ise Roma döneminde yaşadı. Ayrıcalıklı bir statüsü olan Palmira, bu dönemde ulaştığı refah sayesinde, bir kısmı hala görülebilen anıtsal yapılar dikti. Palmira'da 1. ve 2. yüzyıldan kalma tapınaklar ve sütunlu yol, o dönemlerin en iyi korunmuş eserleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

The Guardian İsviçre Cenevre Yemen Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title