Haberler

Taek Eski Başkanı Özemre Toprağa Verildi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (Taek) Eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre, Üsküdar'da Düzenlenen Cenaze Töreniyle Toprağa Verildi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) eski başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre, Üsküdar'da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Türkiye'nin ilk atom uzmanı olarak da bilinen Ahmet Yüksel Özemre için Üsküdar Yeni Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine eşi Gülsen Özemre, kızları Rabia ve Feza Özemre, torunu Ayhan Özemre, Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı ve eski içişleri bakanı Sadettin Tantan, TAEK Nükleer Bilgi Birimi Başkanı Gül Göktepe, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Prof. Dr. Tolga Yarman, Özemre'nin çok sayıda öğrencisi ve bilim adamları katıldı. Üzgün olduğu gözlenen Sadettin Tantan, "Türkiye'nin en büyük kaybı, gerçek bilgilerini yaşayamamak ve kendi özüne olan tabiyetini muhafaza edememektir. Çok üzüntü duyduk. Değerli bir bilim adamımızı kaybettik'' dedi.

Prof. Dr. Yarman ise, ''Ülkemizin değerlerine derinlemesine vakıf biriydi. Bilim insanlarının sevgisine ve saygısına mazhar olmuş bir insandı. Manevi değerleri çok yüksekti. Hakkında çok konuşulup, saygı duyulacak bir insandı'' diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Özemre'nin cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

(RA-CİN-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title