Haberler

Suriyeli Aile, Öldüğünü Zannettikleri Çocuklarına Kavuştu

Suriyeli aile, ülkelerindeki olaylardan kaçarken evde unuttukları ve öldüğünü sandıkları 2 yaşındaki erkek çocuğuna Limasol'da kavuştu.

Suriyeli aile, ülkelerindeki olaylardan kaçarken evde unuttukları ve öldüğünü sandıkları 2 yaşındaki erkek çocuğuna Limasol'da kavuştu.

Avukat Stella Constantinou, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, geçen yaz başkent Şam'daki top ateşinden kaçarken yanlışlıkla evde bırakılan ve öldü sanılan 2 yaşındaki Buşr el Tavaşi'nin, Kıbrıs Rum kesiminin Limasol kentinde ailesiyle bir araya geldiğini söyledi.

Constantinou, Maçhur el Tavaşi ile Arin el Dakkar çiftinin, Suriye'deki şiddetten kaçarken, birlikte kaldıkları aile bireylerinin küçük çocuğu yanlarına aldıklarını sanarak evden ayrıldıklarını, mülteci kampına sığındıkları anda durumu fark ettiklerini, ancak yoğun çatışma ortamının çocuklarını bulmak için geri dönmelerini engellediğini vurguladı.

-"Halanın Şam'dan ayrılmasına izin verilmiyor"-

Küçük çocuğun hayatta olduğu yönündeki haberin ardından Maçur'un kızkardeşinin, Kıbrıs Rum kesimine getirilmesi işlemleri tamamlanana kadar, Buşr'a bakmak için kendi isteğiyle 9 Eylül'de Şam'a döndüğünü belirten avukat Constantinou, halanın, şu anda Şam'dan ayrılmasına izin verilmediğini bildirdi.

Constantinou, Buşr'un enkaz kalıntılarında ne kadar süreyle kaldığını hiç kimsenin bilmediğini, küçük çocuğu el Kabun semtinde bulan muhaliflerin, onu, bakmaları için mahallede yaşayan bir aileye teslim ettiklerini belirtti.

Bu arada, küçük çocuğun çatışma ortamında hayatta kalmasının mümkün olmadığına inanan çift, 6 Ağustos'ta 4 ve 6 yaşlarındaki diğer iki oğullarıyla Kıbrıs Rum kesimine geldi.

Baba Maçhur el Tavaşi, yaşadıkları mahallede herkesin birbirini iyi tanıması nedeniyle bir süre sonra küçük oğullarının hayatta olduğu haberini aldıklarını, bunun üzerine Buşr'un Güney Kıbrıs'a getirilmesine yardım etmesi için Stella Constantinou ile bağlantıya geçtiklerini söyledi.

-"(baba, baba) diye bağırdı"-

Tavaşi, "Onu gördüğümde ne hissettiğimi size anlatamam. Önce beni tanımadı, fakat sonra beni kucakladı ve 'baba, baba' diye bağırdı" dedi.

Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanlığı'nın, ailenin, Buşr'un kendi çocukları olduğunu kanıtlamalarının ardından sürece hız verdiği, baba Maçur'un Beyrut'a gittiği, burada büyükelçilikte çocuğuna kavuştuğu, daha sonra oğlunu Kıbrıs Rum kesimine getirdiği belirtildi.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP

Yayıncı: Murat Taydaş - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Güncel

Associated Press Limasol Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title