Haberler

Suriyeli 55 Çocuk İçin Sünnet Töreni

Midyat ilçesinde bulunan ve Suriyeli sığınmacıların geçici konaklama tesislerinde barınan 55 çocuk sünnet ettirildi.

Midyat ilçesinde bulunan ve Suriyeli sığınmacıların geçici konaklama tesislerinde barınan 55 çocuk törenle sünnet ettirildi.

Akçakaya Mahallesi'ndeki çadır kentte yaşayan Suriyelilerin çocukları için düzenlenen sünnet törenine Vali Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AFAD Müdürü Davut Esen, İlçe Jandarma Komutanı İlhan İnce ve İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Vali Cengiz, burada yaptığı konuşmada, yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle Suriye'de yaşayanların yurdunu, yuvasını, evini, köyünü terk etmek zorunda kaldığını belirterek, "Bu sizleri üzdüğü kadar bizleri de üzüyor" dedi.

"Sizlere bu acılarınızı unutturmak, bu sıkıntılarınızı gidermek için Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyoruz" diyen Vali Cengiz, şunları söyledi:

"Tüm kamu görevlileri, sizleri rahat ettirebilmek, sizlerin huzur bulmasını sağlamak için 24 saat 7 gün esası ile aralık vermeden hizmet etmekte, sizlerin eksikliklerini, ihtiyaçlarını problemlerini gidermeye çalışmaktadır. Midyat Devlet Hastanesi'nde çalışan doktorlarımız, Kızılay görevlilerimiz, milli eğitim personelimiz, sizlere hizmet etmekten mutlu. Türkiye Cumhuriyeti'nde de dinimizin gereği olarak çocuklarımızın sünnet ettirilmesi büyük bir törenle ve sevinçle, gururla kutlanır."

Vali Cengiz, daha sonra Suriyeli sığınmacılarla sohbet etti. Sünnet ettirilen çocukların ailelerini tebrik ederek, onlara maddi yardımda bulundu.

Sünnet şöleni, Suriyeli bir imamın Kur'an-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Ardından, konaklama tesislerinde oluşturulan okulda öğrenim gören öğrenciler, ilahi, Türkçe türkü ve Arapça şarkılar seslendirdi.

Vali Cengiz ve beraberindeki heyet, yapılan törenin ardından Midyat Meslek Yüksek Okulu'nda incelemelerde bulundu. - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Cengiz Akçakaya Bingöl Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title