Haberler

Suriye Krizi

Arap Parlamentosu, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'ye, görevi bırakması çağrısında bulundu.

Arap Parlamentosu, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'ye, görevi bırakması çağrısında bulundu.

Arap Birliği bünyesinde Kahire'de 7. toplantısını düzenleyen Arap Parlamentosu'ndan yapılan açıklamada, "Bütün veriler İbrahimi'nin de Kofi Annan gibi görevinde başarısız olacağını göstermektedir, İbrahimi başarılarla dolu geçmişini korumak için bu görevi bırakmalı, istifasını BM ve Güvenlik Konseyi önünde ilan etmelidir" denildi.

İbrahimi'nin birçok uluslararası soruna çözüm getirdiği belirtilen açıklamada, "İbrahimi, görevini bırakmalı. Suriye'de işlenen katliamın sorumluluğunu Rusya, Çin ve İran taşımalı" ifadesi kullanıldı.

İbrahimi'nin, "Suriye krizi Güvenlik Konseyi üyelerinin tam desteği olmaksızın çözülemez" sözüne de tepki gösterilen açıklamada, "İbrahimi'nin katil ile kurbanı aynı kefeye koyan açıklamaları Arap halklarını hayal kırıklığına uğratmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca uluslararası ve bölgesel güçlerin Esed rejimine siyasi ve lojistik destek vererek vakit kazanılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

İbrahimi, 13 Eylül'de Suriye'ye üç günlük bir ziyaret düzenlemiş ve bu çerçevede Devlet Başkanı Beşşar Esed, Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, üst düzey yetkililer ve muhalif gruplarla bir araya gelmişti.

Muhabir: Hamis Abdurabbu / Gülşen Topçu / Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Murat Taydaş - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Kofi Annan Kahire Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title