Haberler

Süleymanpaşa Belediyesi Ödüle Doymuyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin ülke çapında ses getiren ve ulusal yarışmalarda ödül alan projelerine iki yeni proje daha eklendi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin ülke çapında ses getiren ve ulusal yarışmalarda ödül alan projelerine iki yeni proje daha eklendi.

Süleymanpaşa Belediyesi Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi'nde bulunan tarihi şarap evinin sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile Tarihi Kentler Birliği'nden birincilik ödülü aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması, 69 belediyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada 82 uygulama ve 61 proje dalında, toplam 143 proje yarıştı.

"İki proje de ödüle layık görüldü"

Süleymanpaşa Belediyesi İbrahim Müteferrika Parkı'nın yanında restorasyonu devam eden Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi'nde bulunan tarihi şarap evinin restore edilerek sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile yarışmaya katıldı. Yarışmada iki projesi de büyük beğeni toplayan Süleymanpaşa Belediyesi, iki projesi ile de "Proje" dalında ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Süleymanpaşa Belediyesi'ne, projelerinin kentin kültür alt yapısına olan katkısı, kent kimliğinin farklı katmanlarını görünür hale getirecek proje arka planı ve kentteki koruma hareketine kazandırmakta olduğu ivme nedeniyle Proje Ödülü verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"Yeni projeler yolda"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Süleymanpaşa tarihi dokusu çok güçlü olan bir kent. Biz belediye olarak bu dokuyu daha fazla ortaya çıkarabilmenin peşindeyiz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz iki projemiz de Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Mutlu ve gururluyuz. Çalışmalarımız devam edecek. Tekirdağ'ın tarihini günümüze taşıyacak başka projelerle çok yakında yine karşınızda olacağız" diye konuştu.

"Ödül töreni kasım ayında"

Tarihi Kentler Birliği, her yıl düzenlediği yarışmayla belediyeler tarafından hazırlanan ve kentlerin tarihi mirasının yaşatılmasına yönelik projeleri değerlendiriyor. Yarışmanın ödül töreni ise Kasım ayı içerisinde Antalya'da yapılacak YAPEX fuarında gerçekleştirilecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Tekirdağ Kumbağ Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title