Haberler

STOCKHOLM - İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli program yayımlayan SVT protesto edildi

Güncelleme:

İsveç'in başkenti Stockholm'de ülkenin devlet televizyonu SVT'nin bir programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözlere ve fotoğraflara yer verilmesi protesto edildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de ülkenin devlet televizyonu SVT'nin bir programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözlere ve fotoğraflara yer verilmesi protesto edildi.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç Bölge Başkanlığının düzenlediği eyleme katılanlar SVT binası önünde toplandı.

Grup adına açıklamayı okuyan UID İsveç Teşkilatlanma Başkanı Uğur Yıldız, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yıldız, "Buraya SVT'nin Cumhurbaşkanı'mıza 'ifade özgürlüğü' adı altında ağır hakaretler içeren programını protesto etmeye geldik. Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazası nedeniyle burada sessiz bir protesto gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Amasra'da hayatını kaybedenler için Kur'an'ı Kerim okundu.

UID Bölge Başkanı Özer Eken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NATO'ya girmek için Türkiye'nin tüm taleplerini kabul eden İsveç'in devlet televizyonu SVT'de skandal bir yayına yer verildiğini söyledi.

Bu yayını kınamak için protesto düzenlediklerini aktaran Eken şöyle devam etti:

"SVT'de olmak üzere İsveç medyası İsveç'in Türkiye'nin NATO taleplerini kabul ettiğini hazmedemeyerek 'İsveç, Kürtleri Türkiye'ye teslim edecek' başlıklı yalan haberler servis etmeye devam ediyor. Sanki İsveç'te yaşayan bütün Kürtlerin Türkiye tarafından istendiği algısını oluşturuyorlar. Ben de Kürt'üm, kadın kolları başkanımız da Kürt, birçok da Kürt üyemiz var. Cumhurbaşkanı'mız da Türkiye'de yaşayan Kürtlerin yarısından oy alıyor. Buna rağmen İsveç medyası Cumhurbaşkanı'mızı Kürt karşıtı gibi gösterip haksız ve yalan bir algı oluşturuyor. TRT'nin Kürtçe kanalı 24 saat kesintisiz yayın yapıyor. Anadolu Ajansı haberlerini Kürtçe olarak da servis ediyor. Buna rağmen, İsveç medyası 'Türkiye'de Kürtçe haber yayımlamak yasak' gibi bir algı da oluşturuyor."

SVT'de 30 Eylül'de Kristoffer Ahonen Appelquist'in sunduğu "Satir" adlı komedi haber programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaretler içeren sözlere ve fotoğraflara yer verilmişti.

Programa katılan terör örgütü PKK/YPG destekçisi Kadir Meral, Kürtçe haber sunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler yağdırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Stockholm İsveç Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title