Haberler

Spil Mahallesi Çok Mutlu

Güncelleme:

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında gittiği Spil Mahallesi'nde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Mahallelerine yıllardır gitmeyen hizmetlerin büyük çoğunluğunun gelmesi nedeniyle Başkan'a teşekkürlerini sunan vatandaşlar, imar ile ilgili taleplerini de ilettiler. Söz verdikleri tüm hizmetleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, imar plan çalışmalarının devam ettiğini, Belediye Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda çalışmaların hız kazanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Spil Mahallesi ziyaretine MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Spil Mahallesi Muhtarı Nebi Güney, Barbaros Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol ve Belediye birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Spil Mahallesi Hicret Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından kendisini cami çıkışında bekleyen çocukları es geçmeyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çocuklara top ve harçlık dağıttı.

Mahallemiz çok güzel oldu

Mahallenin cadde ve sokaklarında tamamlanan asfalt çalışmaları nedeniyle Başkan Ergün ve ekibine teşekkür eden Spil Mahallesi sakinleri, verilen sözlerin tutulduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Mahalle sakinleriyle semt kıraathanesinde bir araya gelen Başkan Ergün, burada vatandaşların çeşitli taleplerini dinledi.

Burada bir konuşma yapan Spil Mahallesi Muhtarı Nebi Güney, "Yaptığı hizmetler için Başkanımıza teşekkür ederim mahallem adına. Mahallemiz çok güzel oldu. Başkanımız göreve geldiğinde 1 yıl benden bir şey beklemeyin demişti. Sonrasında hiçbir ayrım yapmadan tüm mahallelere hizmetleri götüreceğini söz verdi. Bu sözlerini de yerine getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Manisa'da 30 senedir yapılmayanı yapıyorum

Mahallede yapılabilecek tüm çalışmaların yapılacağı sözünü verdiklerini ve bu sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Bundan sonraki süreç artık imar planında başlıyor. Sadece Spil Mahallesi değil, Kazım Karabekir'inden tutun, Barbaros, Kuşlubahçe, Fevzi Çakmak, Turgut Özal neresi varsa, Manisa'nın bütün planları hazırlanıyor. Bunlar da önümüzdeki ay 5 binlik planları Meclis'ten geçtiği takdirde arkadan bölge bölge binlik plan çalışmaları başlayacak. Bütün Manisa'nın planının bitirilmesi baharın sonuna kadar sürebilir.

Ondan sonra buradaki yapılaşmalar zaten kendiliğinden başlayacak. Yani, Spil Mahallesi'nin altları çok güzel yerler olacak. Çok güzel bir planlama yapılıyor ama tabi bunların hayata geçmesi bir süreçtir. 3 senede mi, 5 senede mi, 10 senede mi, buranın çehresini siz bile tanıyamayacaksınız. Ben bu kadarını söylüyorum. 30 senedir yapılmayanı ben burada, Manisa'da yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Kaçak yapıya karşı bilgilendirme afişi

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, mahalle sakinlerinin çeşitli sorunlarını dinledi. Kahve toplantısının ardından Başkan Ergün, Manisa Belediyesi tarafından hazırlanan depreme karşı dayanıksız binalara yönelik bilgilendirme afişlerini, kıraathanenin camına Mahalle Muhtarı Nebi Güney ile birlikte astı. Toplantının ardından 4308 Sokak'ın devamında köprü istenen bölgede inceleme yapan Başkan Ergün, derenin içinde uzayan otların temizlenmesi talimatını verdi.

Minik Pelin'den büyük sürpriz

Başkan Ergün mahallelilerle vedalaşırken bir sürprizle karşılaştı. Başkan Ergün'ün yanına gelen Merkez Efendi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Pelin Ünlü, 23 Nisan'da öğrencilerin Başkan Ergün'ü ziyaretinde çektirdikleri fotoğrafı çerçevelettirerek, Başkan'a takdim etti. Sürpriz karşısında şaşıran ve duygulanan Başkan Ergün, minik Pelin ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Eryılmaz Cengiz Ergün Akçay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title