Haberler

Son dakika haberleri! Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Cikotic, göçmenlerin kaldığı kampı ziyaret etti

Güncelleme:

Son dakika haberler: Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic, Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınında bulunan "Lipa" göçmen kampını ziyaret ederek, kampta kalan göçmenlerin durumları konusunda bilgi aldı.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic, Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınında bulunan "Lipa" göçmen kampını ziyaret ederek, kampta kalan göçmenlerin durumları konusunda bilgi aldı.

Kampta 23 Aralık'ta çıkan yangının arkasından etkili olan soğuk havayla yaşam koşulları daha da ağırlaşan göçmenler için Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan çadırları da gezen Cikotic'e Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yetkilileri ile yerel temsilciler eşlik etti.

Yaklaşık 1000 göçmenin kaldığı kampı ziyaret eden Cikotic, son günlerde yaşanan göçmen meselesinin insani, güvenlik ve siyasi bir konu olduğunu belirterek, daha önce Konjic'e götürülmek üzere yola çıkan ancak Lipa'ya geri gelen göçmenlerin bundan sonraki süreçte burada kalmaya devam edeceğini söyledi.

Cikotic, yerleşim, sağlık ve çevre bakımından son derece olumsuz şartlara sahip olan kampın bir an önce insan yaşamına uygun hale getirilmesi için çalışmalara başlanacağına işaret ederek, "Hemen yarın Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bir araya geleceğiz. Kamp koşullarının düzeltilmesi noktasında Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin görevlendirilmesi için görüşeceğiz." dedi.

Kampta gerekli kurulumların yapılacağını anlatan Cikotic, kanalizasyon çalışmalarının ardından kampın en kısa sürede göçmenlere normal hayat koşulları sunmasının planlandığını aktardı.

Bihaç Belediye Başkanı Suhret Fazlic de yetkililerin kampı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Göçmenler verilen yemekleri reddediyor

Öte yandan, içinde bulundukları olumsuz koşullara dikkati çekmek isteyen göçmenler, Kızılhaç Bihaç tarafından dağıtılan sıcak yemeği 3 gündür reddediyor.

Kendilerini yerleştirecek yer bulamayan yetkililere tepki gösteren göçmenler, "Adalet istiyoruz" ve "AB'den yardım bekliyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Hırvatistan Aralık Güncel Haberler Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title