Haberler

Somalili Öğrenciler Başkan Dündar'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Somalili Öğrenciler Staj İçin Başkan Dündar'dan Yardım İstedi.


Dündar'dan Somalili öğrencilere Yardım Sözü

Bursa'nın en eski eğitim kurumlarından olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Somalili öğrenciler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret ederek, stajlarını belediyede yapmak için talepte bulundular.

Padişah 2. Abdülhamit'in talimatıyla 1891 yılında kurulan Bursa'nın en eski eğitim kurumlarından biri olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tarım, gıda teknolojileri, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri bölümlerinde eğitim gören Somalili öğrenciler Abdullah Ali, Muhammed Emin Aves ile Ahmet Muhammed Mahmud, stajlarını belediye bünyesinde yamak istediklerini belirterek Başkan Mustafa Dündar'dan yardım istediler.

Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile lise eğitimi için ülkemize geldiklerini ve 4 yıldır Bursa'daki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gördüklerini söyleyen öğrenciler, "Somali, ekonomisinin önemli bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayanan bir ülke. Türkiye'de yetişen domates, pancar, fasulye, karpuz, buğday gibi ürünlerin dışında, mango ve muz Somali'nin en önemli tarım ürünleri arasında. Bizler, daha bilinçli bir tarım yapabilmek adına ailelerimiz tarafından Türkiye'ye gönderildik. Lise eğitimimiz bu yıl sona eriyor. Zorunlu stajımızı da Osmangazi Belediyesi bünyesinde yapmak istedik. Bunun için de, eğitime çok büyük destek verdiğini bildiğimiz Osmangazi Belediye Başkanımızdan yardım istemek için kendisini ziyaret ettik. Bizimle yakından ilgilendi ve ilgili birimlerle görüşüp bize bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah üniversite eğitimlerimizi de Türkiye'de yaparak, donanımlı birer insan olarak ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştular.

Kendisini ziyaret eden Somalili 3 lise öğrencisini makamında kabul eden Başkan Dündar, "Eğitim, insan hayatının en temel unsuru. Sizlerden isteğim, burada en iyi şekilde kendinizi yetiştirip ülkenize dönmeniz. Ülkenizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamanız. Bunu başaracağınıza da inanıyorum. Eğitiminizi daha iyi şartlarda sürdürebilmek için medeni cesareti gösterip bize kadar ulaşmanızdan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. İnşallah, talebinizle ilgili de gereğini yaparak, staj eğitiminizi belediyemizde yapmanızı sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Hamidiye Türkiye Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title