Haberler

Sivas'ta Ölenler Balıkesir'de Anıldı

Balıkesir Demokrasi Platformu, Sivas'taki Madımak Oteli'nde aydınların öldürüldüğü olaylarının 21'nci yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Balıkesir Demokrasi Platformu, Sivas'taki Madımak Oteli'nde aydınların öldürüldüğü olaylarının 21'nci yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada devletin Alevilerden açıkça özür dilemesi, Madımak Oteli'nin müze haline getirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi istendi.

Balıkesir Demokrasi Platformu'nun (BALDEP) Yeşilli Meydanı'nda saat 17.30'da gerçekleştirdiği anma etkinliğine siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika üyeleri ile temsilcileri katıldı. Sivas'taki olayda ölenler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ölenlerin isimleri tek tek okundu. Etkinliğe katılanlar ismi okunanlar için 'burada' diye bağırdı. Yaklaşık 200 kişi, ' Sivas'ı yakanlar, AKP'yi kuranlar', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları attı.

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ

BALDEP Dönem Sözcüsü Nazmi Kacar, Sivas olaylarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Sivas'ta yaşananların devlete karşı bir kalkışma değil, bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Kacar, "İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Gerek hala yakalanamamış olan ve gerekse bu katliamda dahli görülenler, yönetici konumuyla olayda sorumluluğu olanlar adalet karşısına çıkarılmalıdır. Madımak Oteli Müze haline getirilerek bu utanç abidesi bir ibret vesilesi olarak kalmalıdır. Alevi yurttaşlardan devlet açıkça özür dilemelidir. Sadece bir mezhebe yönelik hizmet veren ve içlerinde 2 yatırımcı bakanlık dahil olmak üzere 8 bakanlıktan daha büyük bir bütçeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmelidir" dedi.

GEZİ'Yİ DE UNUTMADILAR

Balıkesir Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek, "Günümüzde Hızır Paşalar var olduğu sürece Pir Sultanlar da olacaktır. Her biri Pir Sultan olan Ahmet Atakan da, Ethem Sarısülük de, Mehmet Ayvalıtaş da, Abdullah Cömert de, Mustafa Sarı da, Medeni Yıldırım da, Ali İsmail Korkmaz da, Berkin Elvan da, Uğur Kurt da ve Madımak'ta katledilen 37 can da olacaktır. ve sizler, onlar birer birer hakka yürüdükçe bir kez daha vicdanlarda yok olacaksınız. Madımak'ta ve Gezi sürecinde katledilen canları, acılarını yüreğimizde hissederek bir kez daha anıyoruz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Balıkesir Yeşilli Sivas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title