Haberler

Şırnak'Ta Arama Kurtarma Tatbikatı

Enkazdan Yaralı Kurtardılar

ENKAZDAN YARALI KURTARDILAR

ŞIRNAK'ta gönüllü olarak 5 gün sürele eğitim alan 25 kişiyle arama kurtarma tatbikatı yaptırıldı. Gönülüler, tatbikatta enkaz altında kalan 4 yaralıyı başarılı şekilde çıkardı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil Afetler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağ olarak kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Şırnak'da 25 gönüllüye 5 gün süreyle arama kurtarma eğitimi verdi. Eğitimin ardından gönüllüler bugün bir bina enkazı altında kalan 4 yaralıyı kurtarma tatbikatına katıldı.

UMKE Koordinatörü Ufuk Güri, ekiplerin eğitimlerinde ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti. Güri,

"Bunu da bu şekildeki tatbikatlarla pratiğe dökerek hızlı bir şekilde olay yerine nakil, olay yerine varış, hastaya ilk müdahale ve ardından hastaneye hızlı bir şekilde nakilleri temelleri üzerinde duruyoruz. Türkiye'nin neresinde bir afet olursa olsun bu arkadaşlarımız bu bölgelere hareket edebilecek.

Bu eğitimin devamı olarak da 20 Nisan'da Antalya'da ikinci bir eğitim modelimiz var. Buradaki bütün arkadaşlarımız Diyarbakır bölgesi olarak eğitimlere katılacaklar. Bu kademe eğitimlerimiz önümüzdeki dönemlerde model olarak artacak. Çığ arama kurtarma, dağda yaralı arama kurtarma, helikoptere nakil, su arama kurtarma diye çok ileri düzeyde bu arkadaşlarımız eğitimler alacaklar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title