Haberler

Sinop: AK Parti'li Vekile Hamsi Sürprizi

AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, Kendisi Küçük, Kültürü Büyük Bir Balık Olan Karadeniz Hamsisinin Protein Bakımından Oldukça Zengin Olduğu İçin Tüm Dünyada Tercih Edildiğini, Ancak Aşırı Avlanmanın Hamsi Neslini Tehdit Ettiğini Söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, kendisi küçük, kültürü büyük bir balık olan Karadeniz hamsisinin protein bakımından oldukça zengin olduğu için tüm dünyada tercih edildiğini, ancak aşırı avlanmanın hamsi neslini tehdit ettiğini söyledi.

Milletvekili Cahit Can'a seçim bölgesi Sinop'ta, parti üyeleri ve kardeşi Ahmet Can tarafından hamsi sürprizi yapıldı. Parti üyeleriyle birlikte hazırlanan hamsi ızgarayı yiyen Can, Karadeniz'le hamsi kültürünün bir bütün olduğunu belirterek, hamsi kültürüyle yoğrulan bölgede hamsisiz bir kış düşünemediğini kaydetti. Can, "Karadeniz hamsisi sadece Türkiye ve Avrupa ülkelerinde değil, dünya pazarında da protein ve lezzet açısından tercih ediliyor. Hamsi, Karadeniz halkı dışındakilerin hayal gücünü aşan çeşitlilikteki yemekleriyle de ün yapmış durumda. Üstelik şöhreti yeni de değil. Ancak tarihe geçmiş bu balık şimdilerde tarihe karışmak tehlikesiyle karşı karşıya. Artan av miktarları, hamsiyi tehdit ediyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title