Haberler

Siirtli Öğrenciler Çanakkale'de

Güncelleme:

"Çanakkale Şehitlerini Anma Törenleri" kapsamında düzenlenen Çanakkale Kamp Alanı Gezi Projesi kapsamında Çanakkale gezisi düzenlendi.

Siirt'te çeşitli okullarda eğitim gören 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan 40 kişilik öğrenci ve öğretmen gurubuyla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün "Çanakkale Şehitlerini Anma Törenleri" kapsamında düzenlenen Çanakkale Kamp Alanı Gezi Projesi kapsamında Çanakkale gezisi düzenlendi.

Orman ve Su işleri şube müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Vali yardımcısı Mustafa Pala; "Genç nesillere Çanakkale ruhunu az da olsa hissettirmek, tarihimizin en önemli sayfalarından olan savaşın nerelerde ve nasıl cereyan ettiği, bugün rahatça yaşadığımız ülkemiz için insanların nasıl canını severek feda ettiği gerçeğini görmelerini sağlamaktır." dedi.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, "Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında ilimiz merkezinde öğrenim gören toplam 40 öğrencimizi, Çanakkale'ye gönderdik. Amacımız Çanakkale Destanı'nın önemini öğrencilerimize anlatmak ve milli duygularının pekiştirilmesidir. Öğrencilerimiz, gezi kapsamında Gelibolu Yarımadası, Milli Park içindeki anıt, müze, truva antik kent ve milli parkı öğretmenleri refakatinde gezeceklerdir. Destek veren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Pala ve törene katılanlar, öğrencileri Çanakkale'ye uğurladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Siirt Güncel Haberler

title