Haberler

Seraları Çöken Köylüler Devletten Destek Bekliyor

"Marmara'nın küçük Antalya'sı"ndaki seralarda meydana gelen çökme- Sebze üretiminden dolayı "Marmara'nın küçük Antalya'sı" olarak bilinen Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçesine bağlı köy muhtarları, etkili olan kar yağışı nedeniyle çökmenin meydana geldiği seraların kaldırılmasını ve afet bölgesine alınması için devletten destek bekliyor- Köy Muhtarları: "Kaybımız ve acımız büyük. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, biz devletimize güveniyoruz.

" Marmara'nın küçük Antalya'sı"ndaki seralarda meydana gelen çökme- Sebze üretiminden dolayı "Marmara'nın küçük Antalya'sı" olarak bilinen Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçesine bağlı köy muhtarları, etkili olan kar yağışı nedeniyle çökmenin meydana geldiği seraların kaldırılmasını ve afet bölgesine alınması için devletten destek bekliyor- Köy Muhtarları: "Kaybımız ve acımız büyük. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, biz devletimize güveniyoruz. İnşallah devletimiz yardım edecek" Sebze üretiminden dolayı "Marmara'nın küçük Antalya'sı" olarak bilinen Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçesine bağlı köy muhtarları, etkili olan kar yağışı nedeniyle çökmenin meydana geldiği seraların kaldırılmasını ve afet bölgesine alınması için devletten destek bekliyor.Kar yağışı nedeniyle çökmenin meydana geldiği seralarda incelemelerde bulunan köy muhtarları, sezonuna göre bin - bin 500 civarında kişinin kesimde ve yüklemede çalıştığını belirterek, bölgenin Türkiye ekonomisine istihdam ve katkı sağladığını ifade etti.Bazı köylerde üreticiler, çöken seraların altında kalan ürünlerini kurtarmaya çalışıyor.Çaltı Köyü Muhtarı Osman Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde 4 bin 500 dönüm civarında sera ile çevre köylerde de aynı zararın olduğunu tespit ettikleri bildirerek, çiftçinin mağdur durumda olduğunu ve devletten yardım beklediklerini vurguladı.Geçitli Köyü Muhtarı Metin Çakır da köylerinde 300 dönümün üzerinde seranın tamamen zarar gördüğünü söyleyerek, vatandaşın kahvede çay içecek parasının bulunmadığını savundu.Hamitabat Köyü Muhtarı Nizamettin Işıkan ise kış ve yaz sezonunda marul, salatalık, domates, patlıcan ve biber yetiştirdiklerini anlatarak, ne yapacaklarını bilemediklerini, devletten acil yardım beklediklerini ifade etti. -

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Antalya Marmara Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title