Haberler

Sen Ölüsün' Dediler Ama O Hayata Tutundu

İstanbul’da gittiği doktorlardan 'Sen ölüsün' cevabı alan vatandaş, bir umutla geldiği Elazığ’da geçirdiği operasyonla tekrar hayata tutundu.

İstanbul’da oturan 3 çocuk babası Mehmet Ocak (55), 5 yıl önce kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Kalbine giden 3 damarın tıkalı olduğu ortaya çıkan Ocak, 10 farklı hastanede bir çok doktora giderek çözüm aradı. Gittiği doktorlardan 'Sen ölüsün' cevabı alan Ocak, umutsuzluğa kapıldı. 5 yıl boyunca çektiği rahatsızlık nedeniyle uyku problemleri yaşayan, yürümekte zorlanan ve nefes darlığı çeken Ocak’ın, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların ameliyatını yapabileceğini duyması üzerine hayatı değişti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Necati Dağlı’ya ulaşan 55 yaşındaki hasta, sağlık sorununu anlattı. Daha sonra hastayı Elazığ’a davet eden Doç. Dr. Dağlı, gerekli tetkikleri yaptıktan sonra Ocak’ı 2 saat süren bir operasyonla yüzde 100 tıkalı olan 2 damarını açmayı başardı. 1 ay sonra diğer damarı da açılacak olan Ocak, ilk defa 2 gün üste üste rahat uyuduğunu söyledi.

"SEN ÖLÜSÜN DEDİLER"

20 yıldır İstanbul’da yaşadığını belirten 3 çocuk babası Mehmet Ocak'ta, 5 sene önce kalp rahatsızlığına yakalandım ve kalp yetmezliği çıktı. İstanbul’da gitmediği hastane kalmadığını kaydeden Ocak, "Doktorlar bana 'Sen ölüsün' dedi. Elazığ’daki doktorları eşim duymuş. Hastanenin telefonuna ulaşıp Necati hocamla görüştüm, beni arayacağını söyledi. 3 gün sonra aradı gel ben senin kalp damarlarını açayım dedi. Ben umutlu değildim, hocam gerçek mi söylüyorsun dedim, hocamda gerçek söylüyorum ki aradım seni dedi. Dünyalar benim oldu. Geldim hocamla görüştüm 2 sefer anjiyoya soktu. Damarlarımı açtı. Şimdi bir tek damarım kaldı, onu da 1 ay sonra açacak. 5 senedir ilk defa 2 gün uyuyabildim. Sabahlara kadar Allah’a canımı al diyordum. Şimdi çok iyiyim, kalkıp geziyorum, yorulmuyorum. Bana ikinci hayatı bahşettiler" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Necati Dağlı ise, "Beni İstanbul’dan bir hasta aradı. İstanbul’daki tüm doktorlara gitmiş, oradaki doktorların, girişimsel tedavi yapamayacağı söylenmiş. Hastamız bana ulaştıktan sonra Elazığ’a davet ettik. Yaptığımız incelemelerde 2 damarının yüzde yüz, 1 damarının ise yüzde 99 tıkalı olduğunu tespit ettik. Kalp fonksiyonlarını değerlendirdiğimde düşük olduğunu gördük. Kalp yetmezliği tedavisi uyguladıktan sonra girişimsel tedavi için katader laboratuvarımıza aldık. Burada tüm tıkanıklarını açtıktan sonra hastada belirli bir rahatlama oldu. Bir haftadır bizde yatan hastamızı yarın taburcu edeceğiz. Ağrıları azaldı, yürüme mesafesi arttı ve durumu gayet iyi" diye konuştu.  

HALİL İBRAHİM VARLI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fırat Üniversitesi Mustafa Necati İstanbul Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title