Haberler

Sahte Fiş Operasyonu

İzmir'in Konak İlçesinde Sahte Fiş ve Fatura Kesmek Suçlarından Poliste Kaydı Bulunan Orhan Altay'ın Evine Yapılan Baskında, Sahte Fiş Basmakta Kullanılan 6 Yazar Kasa Bulundu. Altay, Eşi ve Kayınpederi Gözaltına Alınırken Evde 60 Şirkete Ait Basılı Halde 14 Bin Fiş Ele Geçirildi.

İzmir'in Konak ilçesinde sahte fiş ve fatura kesmek suçlarından poliste kaydı bulunan Orhan Altay'ın evine yapılan baskında, sahte fiş basmakta kullanılan 6 yazar kasa bulundu. Altay, eşi ve kayınpederi gözaltına alınırken evde 60 şirkete ait basılı halde 14 bin fiş ele geçirildi.

Basın Sitesi semtinde kesilen fişlerin el altından belli komisyon karşılığında satıldığı bilgisini alan polis ekipleri harekete geçti. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonunda fişleri basan kişinin 281 Sokak'ta oturan sahte fiş ve fatura kesmek suçlarından daha önce kaydı bulunan 30 yaşındaki Orhan Altay olduğu belirlendi. Polisin yaklaşık 10 gün süren takibinin ardından mahkemeden alınan karar sonrasında operasyona geçildi.

BİNLERCE FİŞ ELE GEÇİRİLDİ

Apartman dairesine yapılan baskında, bir odada bulunan 6 yazar kasada sahte fiş basıldığı ortaya çıktı. Orhan Altay'ın evde bulunan eşi 25 yaşındaki Gökçen Altay ve kayınpederi 53 yaşındaki Galip Vardar gözaltına alındı. Operasyona farkederek eve gelmeyen Orhan Altay ise, polisin takibi sonunda yakalandı. Zanlıların gözaltına alınmasının ardından evde yapılan aramalarda, 60 şirkete ait 14 bin basılı halde fiş ve 7 sahte çek yaprağı ele geçirildi.

ON BİNLERCE FİŞ PİYASADA

Gözaltındaki zanlıların Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının devam ettiği bildirilirken, polis aile şebekesinin aynı şirketlere ait onbinlerce fişi benzer yollardan piyasaya sürdüğünü belirledi.

Şebekenin belli komisyon karşılığında piyasaya sürdüğü fişlerin adına basıldığı şirket bilgileri de vergi dairelerine gönderildi. Böylelikle bu fişleri vergi iadelerinde kullanan kişiler tespit edilecek ve fişlerin geçersiz kılınması sağlanmış olacak.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title